Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hořký návrat Gebreho: smolná teč, prohra i děsivý faul od Cicilii

Po devíti letech se vrátil na stadion U Nisy. Jenže návrat to byl pro Theodora Gebre Selassieho hořký. Slovan prohrál, Gebre tečoval Petrželovu gólovou střelu a v druhém poločase se pak stal terčem ošklivého faulu, který ho mohl na dlouho vyřadit. Jak sám hráč utkání hodnotil?

První zápas za Slovan byl takový hořkosladký, je to tak?
Prohráli jsme, takže spíše hořký. Bylo fajn zase hrát „doma“ v Liberci i to přivítání bylo velmi milé, ale prohráli jsme, takže jen hořký.

Co říct k té situaci u inkasované branky, co se tam stalo?
Teď si nejsem jistý, jestli to bylo autové vhazování, ale definitivně se nám dostali jednoduše do vápna. Tam se myslím Milan Petržela dobře uvolnil a já potom ve snaze zblokovat jeho střelu jsem ji ještě vylepšil. Takže to pak letělo do šibenice.

Obnovená premiéra Gebre Selassieho v libereckém dresu

Co jste pak Ciciliovi říkal po faulu? Z dálky to vypadalo celkem děsivě.
Já jsem to tak neviděl, ale v té situaci jsem měl pocit, pořád mám ještě otisk pod kolenem, že kdybych zůstal stát na té noze, kdybych neuhnul celým tělem, tak by mi zlomil nohu nebo prošlápl koleno. Takže za mě to byla velmi nebezpečná hra.

Co se ukázalo, že týmu ještě trochu chybí, byla kombinace případně sehranost?
Pochopitelně, bylo to první kolo. Máme hodně mladých hráčů a sehranost není optimální, ale když jsme v druhém poločase zjednodušili hru, tak už byly k vidění nějaké naše nebezpečné situace. Paradoxně když šel soupeř do oslabení, tak jsme možná měli změnit tu jednoduchou hru, aby oni trochu víc běhali bez míče. Byl to první zápas, musíme se z toho poučit, ačkoliv to asi bude chvíli trvat. Nebyl to zápas s velkým počtem šancí, zhruba jedna na každé straně. Oni dali, my jsme nedali...

Hodnocení utkání trenéra Hoftycha

Jak jste si užil post středního záložníka? Hádám, že vzhledem k tvým zkušenostem to musí být nezvyk.
Určitý nezvyk to je, ale už jsem na tomto postu odehrál víc zápasů v přípravě. Baví mě to a věřím, že zápas od zápasu se tam budu zlepšovat.

Trenér před sezonou říkal, že vstup do soutěže bude hodně důležitý. Jak v tomto kontextu mrzí domácí porážka a ta nevyužitá přesilovka?
Myslím, že jsme měli snad nějakých 25 minut minimálně na to vyrovnat. Nedokázali jsme si ale poradit ve finální třetině, kde jsme měli asi zachovat větší klid v přípravě na to dostat balon nahoru.

Sice to je zatím jen jedno utkání, ale překvapilo vás v lize něco? Změnila se domácí soutěž v něčem za těch devět let?
Říkat to po jednom zápase by asi nebylo vůbec směrodatné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovácko, gebre, tgs23, Theodor Gebre Selassie, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, Milan Petržela, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořký návrat Gebreho: smolná teč, prohra i děsivý faul od Cicilii  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.