Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Peltova návštěva v kabině rozhodčích? Klub zaplatí sto tisíc, sám majitel se nijak neprovinil

Disciplinární komise fotbalového svazu už rozhodla o trestu za návštěvu majitele jabloneckého fotbalového klubu Miroslava Pelty v kabině rozhodčích o poločase zápasu s Bohemians. Klub za nedostatečnou pořadatelskou službu zaplatí sto tisíc korun, sám Pelta podle disciplinárky nic neprovedl.

A proč dostal trest klub? Podle komise nezajistil, aby bylo neoprávněným osobám zamezeno ve vstupu do prostor vyhrazených delegovaným osobám. Za to zaplatí sto tisíc korun.

„Disciplinární komise shledala porušení povinností pořadatele spočívajících mimo jiné v tom, že kabina rozhodčích nebyla pořadatelsky vůbec zabezpečena proti neoprávněnému vstupu,“ uvedl předseda disciplinární komise Richard Baček.

Tím podle něj došlo k závažnému pochybení ze strany pořadatele nejen ve vztahu k Disciplinárnímu řádu, ale i ve vztahu k samotným Pravidlům fotbalu, která mají zabránit pochybnostech o regulérním průběhu utkání. „Z tohoto důvodu proto Disciplinární komise přistoupila k uložení peněžitého trestu v takové výši,“ dodal Baček.

Naopak majitel klubu vstupem do kabiny rozhodčích neprovedl nic. „Ze strany pana Pelty dle zápisu o utkání a zpráv delegátů nešlo například o verbální útok na rozhodčí, o příslib nějaké výhody nebo o něco podobného, a proto jeho jednání nenaplnilo skutkovou podstatu žádného disciplinárního přečinu jednotlivce dle stávajícího znění Disciplinárního řádu FAČR,“ dodal předseda disciplinárky.

Do budoucna by se ale podle něj takové jednání představitelů klubů disciplinárním přečinem stát mělo.

Ohodnoť článek

Foto Michal Průcha

Štítky pelta, rozhodčí, fačr, pokuta, fotbal, Miroslav Pelta, disciplinární komise, Bohemians 1905, návštěva, Fotbalová asociace České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peltova návštěva v kabině rozhodčích? Klub zaplatí sto tisíc, sám majitel se nijak neprovinil  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.