Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberečtí fotbalisté mají nového trenéra. Na stadion u Nisy míří Luboš Kozel

Novým trenérem libereckých fotbalistů se stal Luboš Kozel. Naposledy vedl Baník Ostrava. V Liberci už působil v letech 2007 až 2009 jako asistent.

Padesátiletý kouč už v minulosti dělal ve Slovanu asistenta. Severočeské mužstvo, jemuž patří po šesti kolech ligové sezony poslední místo, převezme v úterý. Klub o tom informoval na svém webu. Délku smlouvy s Kozlem Liberečtí nezveřejnili.

Kozel na lavičce vystřídá Pavla Hoftycha, který u týmu skončil den po středečním senzačním vyřazení Liberce v domácím poháru s třetiligovými Zbuzany (1:2). Při sobotní ligové porážce 0:1 se Zlínem vedl Slovan jako hlavní kouč asistent Miroslav Holeňák. Kozel převezme mužstvo na začátku reprezentační přestávky.

V Liberci dělal Kozel asistenta v letech 2007 až 2009. Poté jako hlavní trenér vedl pražskou Duklu, s níž začal hrát ofenzivní kombinační fotbal. Následně trénoval české mládežnické reprezentace a naposledy působil v Baníku, kde skončil v únoru. Většinu hráčské kariéry strávil v pražské Slavii, na kontě má také devět startů za národní tým.

Liberečtí sáhli k trenérské změně jako první tým v ligové sezoně. Severočeši získali v prvních šesti kolech jediný bod, dali jen jeden gól a krčí se na dně tabulky. Slovan zažívá vůbec nejhorší start do ročníku v samostatné historii.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Sport, fotbal, první, Liberec, trenér, Luboš Kozel, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, FC Baník Ostrava, fotbalista, FC Fastav Zlín, Pavel Hoftych, Miroslav Holeňák, FK Dukla Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí fotbalisté mají nového trenéra. Na stadion u Nisy míří Luboš Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.