Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan reaguje na otevřený dopis Bohemians. Nepřímo nás obviňují z ovlivnění zápasu, zlobí se klub

Ani pět dní po sobotním utkání mezi Slovanem a Bohemians emoce neutuchají. Pražský klub ve středu odeslal otevřený dopis ligové asociaci, ve kterém apeluje na přísné potrestání rozhodčích. Jenže to se moc nelíbilo Slovanu, podle kterého Bohemians nepřímo ovlivnili Liberec z ovlivňování zápasů.

Slovan nadzvedla především část dopisu, ze které nepřímo vyplývá, že klub z pod Ještědu ovlivňuje utkání. „Za nepřípustnou považujeme zejména pasáž uvádějící, že se v utkáních Liberce a Bohemians údajně jedná o opakovaná chybná rozhodnutí ve prospěch klubu FC Slovan Liberec. V kombinaci s dalšími pasážemi dopisu, v nichž se spekuluje o možném úmyslu poškodit klub Bohemians, tak nepřímo obviňují náš klub z možného pokusu o ovlivnění výkonu rozhodčích, potažmo výsledku, což naprosto striktně odmítáme,“ uvádí Slovan v prohlášení.

Rozhodčí pomohli Slovanu. Podle komise neměl platit gól Chaluše, Bohemians přišli o penaltu

Vyjádření komise rozhodčích ke sporným situacím ze sobotního utkání Slovanu proti Bohemians fanoušky Liberce nepotěší, podle předsedy komise Radka Příhody první gól Slovanu neměl platit, rozhodčí pak také měl odpískat penaltu po faulu Chaluše na...

Celé ho nezveřejnil. „Celou textaci naší reakce, obsahující i náš pohled na sporné momenty sobotního utkání, nebudeme publikovat, protože nemáme zájem na zbytečné mediální přestřelce,“ upřesnil mluvčí klubu Tomáš Čarnogurský.

Podle komise rozhodčích se v utkání odehrály dvě sporné situace, které rozhodčí rozhodli ve prospěch Slovanu, šlo o první gól domácích, který padl po lehkém doteku ruky Chaluše a pak také neodpískaná penalta pro Bohemians. 

„Stanovisko komise rozhodčích k inkriminovaným situacím akceptujeme, ačkoliv na ně můžeme mít jiný názor. Nicméně pokud zástupci Bohemians uvádějí, že se jedná o nepřijatelná a neomluvitelná pochybení, rozhodně s nimi nesouhlasíme. Naopak souhlasíme s reakcí Komise rozhodčích FAČR v tom smyslu, že tyto situace nebyly pro rozhodčí jednoduché na posouzení,“ reaguje Slovan.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan, bohemians, otevřený dopis, fotbal, var, FC Slovan Liberec, Bohemians 1905, Fotbalová asociace České republiky, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan reaguje na otevřený dopis Bohemians. Nepřímo nás obviňují z ovlivnění zápasu, zlobí se klub  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.