Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do jara bez Chaluše, ale se slávistickými mladíky Višinským a Alijagičem. Chtěli jsme kádr okysličit, řekl trenér Slovanu Kozel

Je to nezvyk, prakticky celou přípravu se ve Slovanu neřešili odchody opor, kádr se mohl v klidu připravovat na jarní část ligy. Až v samém závěru tým opustil stoper Matěj Chaluš, který odjel do Malmö na zdravotní prohlídku. Pod Ještěd naopak zamířil z Trenčína Ghali a ze Slavie Višinský. Na půlroční hostování pak jde do Slovanu i Denis Alijagič, kterému se prorokuje hvězdná kariéra. Do ligy Slovan vstupuje už v neděli ve Zlíně, kde se představí v nových dresech.

O posilách i zimní přípravě mluvil pár dní před startem trenér Luboš Kozel.

Jak jste spokojen s přípravou?
O tom, jaká byla příprava, rozhodne až sezona. Můžeme být spokojení s tím, co jsme natrénovali nebo odehráli, když to ale nepřeneseme do utkání, tak je to k ničemu. Je to součást sezony a když to řeknu z trenérského pohledu, odtrénovali jsme, co jsme chtěli, měli jsme možnost být na přírodní trávě v Turecku a odehráli jsme čtyři kvalitní utkání.

Jaké jsou změny v kádru?
Do přípravy jsme šli víceméně se stejným kádrem, jako na podzim. Chtěli jsme mužstvo trochu okysličit. Víme, že v létě tu končí několik hráčů, díváme se na to i v dlouhodobějším horizontu. Nakonec se nám povedlo přivést několik mladých hráčů. Přišel útočník Ghali z Trenčína, podařilo se dotáhnout příchod Denise Višinského a novinkou je příchod Denise Alijagiče ze Slavie na hostování. Odešel Kuba Nečas a skončil i Ondra Novotný a jedná se i o hostování dalších hráčů. Bohužel pro mě to vypadá na odchod Matěje Chaluše, který odcestoval na zdravotní prohlídku do Malmö.

Jan Mikula před startem jara Když to tak vezmu, ze základu odešel jen Chaly, snad bychom měli být silnější. Po dvou letech byla delší příprava, více se běhalo. Uvidíme na jaře, rozhoduje se v mistrákách. V tabulce jsme uprostřed, chceme se pokusit dostat do první šestky.

Co by měli noví mladí hráči týmu přinést?
Určitě energii a efektivitu. Pokud jsme měli někde slabinu, tak to bylo střílení gólů, proto jse vybírali hráče tak, aby nám pomohli i po této stránce.

Jaká je šance, aby se mladíci dostali do základní sestavy?
Všem klukům jsme říkali, že šanci dostanou a pak to bude na nich. Pokud budou hrát dobře, mohou dostat více prostoru, je to na nich. Chtěli jsme ale přivést hráče, kteří budou výrazní v základní sestavě.

Jak velká je ztráta Matěje Chaluše?
V tuhle chvíli velká. Na podzim odehrál bez minuty všechno a obranná čtveřice fungovala. Chaly předváděl dobré výkony, což přispělo k jeho odchodu. Máme tu hráče, kteří ho mohou nahradit, ale můžeme na jeho post i někoho přivést.

Podívejte se na celý záznam tiskové konference

Jak vnímáte výchozí pozici, deváté místo po podzimu?
Proti té situaci, když jsem přišel, je situace dobrá. Nemělo by nás to ale ukolébat. Hned los prvních dvou kol máme Zlín a Pardubice, je potřeba dobře odstartovat. Musíme pracovat na tom, abychom navázali na výkony v druhé půli podzimu. Musíme dobře odstartovat.

Venkovní utkání bude hrát Slovan v nových dresech

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, příprava, kozel, alijagič, višinský, chaluš, mikula, Slovany, jaro, Malmö, Trenčín, Zlín, Matěj Chaluš, Denis Alijagić, Ještěd, podzim, Luboš Kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do jara bez Chaluše, ale se slávistickými mladíky Višinským a Alijagičem. Chtěli jsme kádr okysličit, řekl trenér Slovanu Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.