Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Potřebovali jsme vyhrát, řekl po vítězství nad Pardubicemi trenér Slovanu Kozel

Jeho tým šest utkání v řadě nevyhrál, na jaře třikrát v řadě remizoval, i když se silnými týmy. Ve středeční dohrávce si ale Slovan pod vedením trenéra Luboše Kozla náladu vylepšil, když porazil Pardubice 4:1.

Jaký byl zápas z vašeho pohledu?
Musím být spokojený. Bylo to důležité utkání, pořád jsem poslouchal, že jsme ještě nevyhráli, i když remízy byly s těžkými soupeři. Potřebovali jsme to ale potvrdit, a to se nám povedlo. Dobře jsme do zápasu vstoupili, vynutili si červenou kartu. Mysleli jsme si, že to bude jednoduché a nechali si vyrovnat. Reakce ale byla dobrá a dali jsme rychle další góly. Možná jsme čtvrtý gól mohli dát dříve. Nakonec jsme ho ale přidali a mohli dát i další. Tři body mají velkou cenu.

Měla červená karta vliv na zápas?
Určitě měla. Pokud hrajete o deseti, koncentrujete se na defenzivu. Je to ošidné, chcete tvořit, terén není jednoduchý a nahrává chybám v konstruktivní hře. Byl to důležitý moment, ale byla jednoznačná a vynutili jsme si ji aktivitou.

Výhru jsme potřebovali, byl spokojený dvougólový střelec Rabušic

Sám jste mluvil o Frýdkovi. Jak byste zhodnotil jeho vývoj?
Zvedá se herně i silově. Už od začátku jsme říkali, že jsme mu nastavili určitý program. Fotbalově je na to skvěle, pracujeme s ním na tom, aby si věřil i po fyzické stránce. V Ostravě měl z patnácti soubojů dvanáct vyhraných. Proti Pardubicím si vynutil červenou kartu i penaltu.

Co výkon Rabušice? Jak důležitý je pro tým? Dal dva góly.
Jsme s ním samozřejmě spokojení, dal dvě branky, proměnil penaltu. Hattrick mohl dát, měl další šance. Splnil, co jsme od něj čekali. Chtěli jsme to ale trochu prostřídat, protože máme anglický týden. Myslím, že to bylo správně.

Na lavičce byli Stoch, Tupta, Koscelník. To v Liberci nebývalo zvykem. Vnímáte sílu kádru?
Konkurence být musí, posouvá hráče dál. Samozřejmě ale není jednoduché stále hráčům vysvětlovat proč nehrají. Plno z nich se nedostane ani na lavičku, přitom by si to zasloužili. Můžeme si vybírat hráče kteří se nám typologicky hodí.

V obraně hraje další posila Štetina, jak jste spokojený s ním?
Obrana se s ním uklidnila. Ve složení s ním si soupeři vypracovali málo šancí. Je to zklidnění hry s ním v sestavě.

Celá tisková konference trenéra Kozla

Výhrou jste se přiblížili šestému místu, je to váš cíl?
Cíl to úplně není. Tím, že jsme delší dobu nevyhráli, spíš se nám přiblížila skupina o udržení. Šesté místo ale cílem není, ten odstup je tam pak takový, že nehrajete vůbec o nic.

Čeká vás Slavia. Co od toho utkání čekáte a mohlo by vám pomoci zdejší hřiště, které není v nejlepším stavu?
To je problém i pro nás. Byli jsme hodnocení kladně za dobrý výkon v Ostravě, a to bylo hlavně díky tomu, že tam bylo výborné hřiště. Slavii to asi vonět nebude, pro nás to ale bude stejné.

Jan Mikula dal druhý ligový v řadě, přitom před tím dlouho neskóroval. Čím to je?
Hraje trochu jinou pozici než hrával, má tak více možností k zakončení. A hráči góly dávat chtějí. Honza je pracovitý hráč, možná trochu nedoceněný. Je na něj stoprocentní spoleh.

Také Christ Tiéhi podal velmi vyspělý výkon. Nebojíte se, že ho ztratíte?
Raději to ani nebudu říkat (úsměv). Je pro nás důležitý, střídal jsem ho, protože má tři žluté karty. Ale hraje čistě, je velmi silný na míči a je pro nás velmi důležitý.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, pardubice, kozel, FK Pardubice, trenér, FC Slovan Liberec, Luboš Kozel, červená karta, SK Slavia Praha, Jan Mikula, Ostrava, Christ Tiéhi, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potřebovali jsme vyhrát, řekl po vítězství nad Pardubicemi trenér Slovanu Kozel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.