Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Posila za zraněného Doumbiu. Do Slovanu přichází na půl roku slávista Valenta

Liberecký kádr rozšířil další hráč Slavie Matěj Valenta. Dvaadvacetiletý středopolař vyztuží střed pole, kde Slovan na minimálně několik týdnů přišel o Mohameda Doumbiu. Valenta přichází na půlroční hostování.

Valenta se nejvíce ukázal v Českých Budějovicích, před sezonou ale přestoupil do Slavie, jejímž je odchovancem. V pražském klubu ale zatím nedostal příležitost, což by se mělo v Liberci změnit. Slovan totiž takový typ hráče hledá.

Valenta by navíc v kádru Slovanu mohl rychle zapadnout, protože tu má několik známých tváří ze Slavie a Českých Budějovic. „S Mickem van Burenem a Maxem Telovjerovem jsem se potkal v Českých Budějovicích a ve Slavii. Znám i Karola Mészárose a trenéra Kozla, adaptace tedy nebude těžká. Kabina je super, moc se na to těším," řekl Matěj Valenta po dotažení všech formalit.

Mladého hráče také potěšil zájem trenéra Kozla a vedení klubu. „Věřím, že navážu na dobrou práci, kterou kluci tuhle sezonu začali a budeme pokračovat v dobrých výsledcích," dodal mladý středopolař. „Nejraději hraju na pozici středního záložníka. Hrál jsem i na stoperu, ale to není úplně můj post," dodal.

Valenta zůstane v Liberci do skončení podzimní části ligové soutěže. Nastoupit už může v sobotním šlágru U Nisy proti Plzni.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, posila, valenta, Matěj Valenta, Plzeň 2-Slovany, České Budějovice, Liberec, Karol Mészáros

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posila za zraněného Doumbiu. Do Slovanu přichází na půl roku slávista Valenta  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.