Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Šéf Slavie Tvrdík reaguje na gól slávistek v Liberci. Omluva i dopis vedení

Na sobotní kontroverzní gól ženského týmu Slavie v Liberci, při kterém hostující hráčky skórovaly ve chvíli, kdy liberecká brankářka nehrála a pomáhala zraněné soupeřce, zareagoval předseda představenstva pražského klubu Jaroslav Tvrdík. Podle něj chyboval pražský tým, který měl situaci vyřešit v duchu fair play.

Celá situace se odehrála v 79. minutě za stavu 0:0. Ze strany přišel centr a po souboji s domácí brankářkou Ivou Pižlovou zůstala ležet hostující hráčka, která volala o pomoc. A právě Pižlová okamžitě zareagovala, přestala hrát a snažila se soupeřce pomoct. Jenže slávistky pokračovaly ve hře a vstřelily gól, který navíc rozhodčí uznala.

„Ze strany domácí opory jdou bez rozmyslu jakékoliv myšlenky o skalp soupeře pryč a věnuje se sténající hráčce. Odplata byla odlišná, hráčka Slavie do prázdné branky dává rozhodující, vítězný gól Slavie, který rozhodčí uznává,“ okomentoval na facebooku trenér domácích brankářek a šéftrenér brankářské akademie Slovanu Lumír Kübel, který také zveřejnil video ze situace.

Ženy Slovanu inkasovaly, když brankářka přestala hrát a šla na pomoc zraněné soupeřce. Rozhodčí branku uznala

Byl to rozhodující moment, po kterém liberecké fotbalistky přišly o naději na třetí místo v lize a s tím spojenou účast v kvalifikaci o Ligu mistryň. Šlo o jediný gól zápasu mezi Slovanem a Slavií, který Slávistky vstřelily v době, kdy domácí...

To se nakonec dostalo právě k Tvrdíkovi, který pak na twitteru zareagoval. „1. Osobně jsem se dnes omluvil majiteli klubu. 2. Odchází omluvný dopis vedení týmu slávistických žen. Podobné jednání je v rozporu s novým etickým kodexem Slavie. Střílející hráčka situaci neviděla, ale trenéři a hráčky měli následně situaci vyřešit fair play způsobem,“ uvedl. Tedy nechat si vstřelit vyrovnávací gól, k čemuž ale nedošlo a Liberec tak nakonec těsně prohrál.

Slovan přitom i v posledním utkání bojoval o případný postup do kvalifikace Ligy mistryň, potřeboval ale vyhrát a gólem přišel o naději, naopak slávistkám už o nic nešlo.

Zraněnou hráčku Slavie přímo ze stadionu odvezla do nemocnice sanitka. „Přejeme jí brzké uzdravení,“ dodal liberecký trenér Kübel.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, ženy, slavie, gól, pižlová, tvrdík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šéf Slavie Tvrdík reaguje na gól slávistek v Liberci. Omluva i dopis vedení  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.