Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Legendární trenér opět perlil. Podívejte se do občanek, varoval tým před exhibicí

Na stadion U Nisy se vrátili hráči, kteří za Slovan odehráli velké zápasy. Utkali se v exhibici s týmem Realu Top Praha. Slovan jako trenér vedl Ladislav Škorpil, který s týmem získal historicky první titul v roce 2001. Dnes už osmasedmdesátiletá legenda proslula svými hláškami a tým před utkáním pobavil i nyní.

„Je tu jedna zásadní věc. Pokud si neuvědomujete, kolik je vám let, měli byste se podívat do občanky a věk si zjistit. Cílem je, aby se vám nic nestalo,“ varoval například Jana Nezmara, Tomáše Janů nebo Petra Johanu, kteří se v kabině sešli.

Pak už přešel k hláškám, kdy fotbal srovnával se sexem, čímž proslul i v době svého trénování. Některé z nich v motivační řeči sám připomněl. „Těm, kteří tíž chápali, jsem vždy používal přirovnání na sex – to chápal skoro každý,“ potvrdil trenér.

Pro exhibiční utkání si připravil speciální přirovnání. „V tomto smyslu je přirovnání v tom, že ve fotbale budete šetřit pohybem a v sexu si lehnete na záda,“ rozesmál své svěřence.

Sám se pak v řeči vrátil do doby, kdy byl aktivním trenérem. „Přes tuto oblast jsem vás dokázal ochránit i před novináři. Když se do mě pustili s tím, co jsme to hráli, tak jsem odpověděl otázkou a vy také pokaždé souložíte první ligu? Stejně doma i venku?“ rozesmál znovu celou šatnu trenér, který kromě titulu získal s Libercem i český pohár a vedl třeba Hradec nebo Dunajskou Stredu.

Ladislav Škorpil

Jako hráč kromě vojny strávil celou kariéru v Hradci Králové. Jako trenér vedl Dunajskou Stredu, Hradec nebo Liberec, se kterým získal titul i český pohár. Vedl také reprezentaci do 21 let.

Jeho asi nejznámější hláška ale se sexem nic společného nemá, vznikla poté, co se ho novináři před sezonou ptali na to, kolik bodů chce se svým týmem získat. „Mým cílem vždycky bylo udělat maximum bodů, tedy devadesát. Kluci mi to ale vždycky dojebali už ve druhém kole,“ odpověděl Škorpil bonmotem, který zlidověl.

Samotné exhibiční utkání mezi Slovanem a Realem Top Praha skončilo remízou 8:8, ne penalty vyhrály legendy Slovanu 9:8. Zápas měl charitativní podtext, na podporu malého Vašíka se vybralo celkem 120 tisíc korun.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, exhibice, štajner, nezmar, janů, škorpil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární trenér opět perlil. Podívejte se do občanek, varoval tým před exhibicí  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.