Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Slovan začne s Baníkem, nový kapitán Rabušic věří, že přijdou fanoušci. Trenér Kozel chce ještě útočníka

Liberečtí fotbalisté mají za sebou krátkou letní přípravu a už v neděli rozehrají nový ligový ročník. Do Liberce přijede Baník a trenér Luboš Kozel i nově zvolený kapitán Michael Rabušic věří, že na atraktivní duel si najde cestu co nejvíce fanoušků. Slovan se ale bude muset vypořádat se ztrátou Victora Olatunjiho, který na jaře nasázel osm ligových branek. „Snažíme se, aby jeden útočník ještě přišel,“ řekl na předsezonní tiskové konferenci trenér Kozel.

Příprava trvala jen pět týdnů, podle Kozla ale tým stihl odtrénovat vše, co realizační tým chtěl. „Výsledky nejsou až tak podstatné, ani prohry nejsou na škodu. Jsme na startu a věřím, že jsme dobře připraveni,“ řekl Luboš Kozel, který si i pochvaloval, že až na zranění Tomáše Polyáka se týmu zdravotní neduhy vyhnuly.

Zvládne Slovan ligový start s Baníkem?

Celkem hlasovalo46 čtenářů

Tým se musel vyrovnat s několika odchody, tým byl ale od startu přípravy víceméně pohromadě. Nejcitelnější ztráta je podle Kozla konec Thea Gebre Selassieho, jen pár dní před ligou navíc odešel Olatunji, ten ale kvůli problémům s vízy se Slovanem neodtrénoval jediný trénink v přípravě.

„Olatunji potenciál má, byl jsem rád, že jsme na něj uplatnili opci. Jeho výkony ale byly takové, že zájem o něj byl, kontakty byly i z Polska nebo Belgie. Tady se hráčům nebrání, aby udělali krok nahoru,“ okomentoval jeho odchod Kozel, podle kterého by Slovan rád podobného útočníka ještě získal.

Oslabení pro Slovan. Victor Olatunji přestupuje do Sparty

Ve Slovanu odehrál jen půlrok, přesto patřil k oblíbencům fanoušků. Victor Olatunji zvláště na konci jara sázel jeden gól za druhým. Další už ale v dresu Liberce nepřidá, klub ho prodal pražské Spartě. Slovan to potvrdil na klubovém webu.

Navíc přišli Penner nebo Kulenović, podařilo se udržet i Prebsla nebo Plechatého. Tým posílil i o Chaluše. „Jsem rád, že se nám povedlo přivést Matěje Chaluše, který má lídrovství v sobě a může mužstvo zezadu vést,“ podotkl Kozel.

S týmem by rád bojoval o účast ve skupině o titul. „Budu tu třetí sezonu, byly jsme devátí, pak sedmí. Vnitřně cítíme, že chceme bojovat o šestku. Máme svoji tvář a musíme se naučit stabilizovat výkonost, kdy máme čtyři zápasy výborné a pak třeba zase tři horší,“ uvedl.

Je mu ale jasné, že liga bude opět velmi vyrovnaná. „Liga byla od 5. do 13. místa na pár bodech, některá mužstva hodně posilovala, ať už Baník nebo i Jablonec. Budou rozhodovat maličkosti, ale chceme se o šestku prát,“ dodal.

Do nové sezony vstoupí tým s novým kapitánem. Tím je Michael Rabušic. „Nic se nemění. Odešel Theo, který nám na hřišti i v kabině bude chybět. Děkuju klukům za důvěru, ale tu roli si musíme rozdělit. Na hřišti nebudu tak často,“ řekl hráč, který za Slovan začíná osmou sezonu.

Příprava podle něj byla náročná, tým ale podle něj pracoval dobře a bude to chtít zúročit. „Máme mladý tým, ale jádro zůstalo pohromadě. Doufám, že navážeme tam, kde jsme na jaře skončili,“ dodal.

Už v neděli do Liberce přijede Baník a Rabušic i Kozel by na stadionu rádi viděli co nejvíc fanoušků. „Baník známe, budeme na něj připravení. Je to mužstvo, které má velké ambice, nic lehkého nás nečeká. Těšíme se na to, věříme, že přijdou lidi a že to výsledkově zvládneme,“ řekl trenér Kozel.

Na atmosféru se těší i kapitán Rabušic. „Doufám, že všichni budou natěšení na první zápas, s Baníkem přijedou lidi. Budeme chtít být nachystaní a chceme pozvat fanoušky, ať přijdou,“ uzavřel.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky slovan liberec, fotbal, baník, příprava, rabušic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan začne s Baníkem, nový kapitán Rabušic věří, že přijdou fanoušci. Trenér Kozel chce ještě útočníka  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.