Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Propagace fašismu a výtržnictví. Zápas Sparty v Jablonci šetřila policie

Včera proběhl v Jablonci fotbalový zápas, na který se dopředu připravovali nejen sportovci a fanoušci, ale také policie. Během rizikového utkání Jablonce se Spartou zaznamenaly zasahující jednotky řadu deliktů.

Na zápas dorazilo celkem 5 684 fanoušků, z nichž 2 200 přišlo podpořit hostující tým. Policisté předběžně vyhodnotili tento zápas jako rizikový. „Do tohoto bezpečnostního opatření bylo zapojeno na 200 policistů,“ komentovala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Akce se tak zúčastnila pořádková jednotka z Libereckého a Ústeckého kraje, Antikonfliktní tým, psovodi, policisté pořádkové a dopravní policie i kriminalisté a také zástupci z Pohotovstvního a eskortního oddělení.

Kozel uhrál se Slovanem ve Zlíně první bod. S pokorou ho musíme brát, řekl

Ve Zlíně se Liberci dlouhodobě nedaří, naposledy tu vyhrál v roce 2018 a i současný trenér Kozel tu se Slovanem zatím dvakrát prohrál. To se změnilo až nyní, kdy zápas skončil remízou 1:1.

„Všem policistům se podařilo zajistit bezpečnost silničního provozu a udržet veřejný pořádek v okolí stadionu i v celém městě,“ uvedla Šrýtrová s tím, že přesto musela policie řešit řadu incidentů. Mezi nimi i napadení člena pořadatelské služby a v jednom případě podezření ze spáchání přečinu propagace fašismu. Vůbec nejčastějšími prohřešky bylo mezi fanoušky držení omamných a psychotropních látek a znečištění veřejného prostranství. Dále řízení pod vlivem nebo použití pyrotechniky.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, Sparta, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Propagace fašismu a výtržnictví. Zápas Sparty v Jablonci šetřila policie  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.