Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zemřel dlouholetý týmový řidič Slovanu Jiří Štěch. Na populárního Dědu zavzpomínala řada hráčů

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel dlouholetý řidič týmového autobusu Slovanu Jiří Štěch. Informoval o tom klub na svém webu. Na úmrtí populárního Dědy reagovala řada současných i bývalých hráčů klubu. Poslední rozloučení s Jiřím Štěchem proběhne příští pátek.

„Mezi hráči velmi oblíbený „Děda“ byl více než jen řidičem autobusu, v průběhu času se stal nedílnou součástí týmu. Proto byl také třeba na týmové fotografii ze sezony 2020/21,“ uvedl klub na webu.

S fotbalisty Slovanu absolvoval řadu cest na venkovní ligové zápasy, ale i mezinárodních pohárových utkání a zahraničních soustředění. „Spoustu kilometrů odřídil i na cestách s dalšími týmy našeho klubu.“ Zažil i krizové situace, například v roce 2017 autobus při cestě na pohárové utkání s Táborskem na dálnici D1 vybrzdilo osobní auto. „Předjel jsem jeden osobák, druhý a pak kamion. Pak úplně z pravého pruhu tam do rychlého pruhu prokličkoval Citroen, který v rychlém pruhu šlápl na brzdu,“ vzpomínal tehdy Štěch.

Podobné situace se ale podle něj stávaly. „Pozornost budíme a někdy i docela nechtěnou. Lidé si přečtou, kdo to je, jsou z jiného klubu a někdy dávají najevo, že bych neměl být na silnici. To ale nejsem jediný, mluvil jsem se sparťanským řidičem a ten je na tom hůř,“ smál se před pěti lety.

Tehdy také popisoval, jací jsou hráči pasažéři. „Řekl bych, že docela dobří. Jsou v klidu, nepořádek nedělají a jsou pohodoví,“ usmíval se.

Se Slovanem se rozloučil na jaře roku 2022, kdy odešel do důchodu. Na Jiřího Štěcha nyní vzpomíná řada hráčů. „Odpočívej v pokoji, dědo,“ vyťukal na síti X například Vladimír Coufal, který nyní válí v Premier League v dresu West Hamu.

Upřímnou soustrast ale vyjádřila i řada dalších současných a bývalých libereckých fotbalistů – Michael Rabušic, Daniel Pudil, Andrej Kerič, Jan Rajnoch nebo brankář z poslední mistrovské sezony David Bičík. „Upřímnou soustrast rodině. Skvělý chlap a parťák,“ napsal.

Jiří Štěch odešel do důchodu na jaře 2022, poslední rozloučení s ním proběhne v libereckém krematoriu v pátek 9. února od 13:00.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, autobus, jiří štěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel dlouholetý týmový řidič Slovanu Jiří Štěch. Na populárního Dědu zavzpomínala řada hráčů  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.