Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ivan to v sobě má, roli Červa by mohl převzít, doufá Rabušic před startem jara

Už v sobotu začne pro Slovan jarní část fotbalové ligy. Tým zůstal přes zimu pohromadě, ale jediný odchod se nahradit nepodařilo. Za Lukáše Červa posila nepřišla, a tak zřejmě na jeho místě nastoupí stále teprve devatenáctiletý Ukrajinec Ivan Varfolomeev. „Ivan to v sobě má, i na to, kolik mu je. Věřím, že to chápe a že to na hřišti převezme,“ řekl nejzkušenější člen kádru Michael Rabušic. Ten před utkáním se Sigmou mluvil také o úmrtí dlouholetého klubového řidiče Jiřího Štěcha.

Tradiční otázka. Jaká byla příprava?
Jak říkám vždycky, příprava se hodnotí až po prvním kole. Doufám, že bylo všechno v pořádku. V Liberci byly těžké podmínky, jako vždycky. Odběhali jsme co měli, v Turecku jsme měli super podmínky. Snad jsme nachystaní.

Po letní přípravě vás chválil trenér Kozel. Chválil vás i teď?
Bavíme se pořád stejně. V přípravě jsem toho tolik neodehrál, trenér říkal, že mě tolik nepotřebuje zkoušet. Ale odtrénoval jsem to ve zdraví a za to jsem rád.

Bolelo to zase o trochu více, než naposled?
Musím říct, že asi ano. Hlavně umělka je hodně znát a každá brzda je hodně nepříjemná.

Jak hodnotíte vaše konkurenty v útoku?
Ukáže se to až v mistrákách. V přátelských utkáních si každý dovolí víc, mistrák je ale o něčem jiném. Doufám, že jsme na start připraveni kondičně, ale i v hlavě.

Jak vidíte Lukáše Letenaye, který se bohužel zranil?
Nějaký potenciál tam je, což ukazoval už na Slovensku. Líbí se mi, že to je pracovitý útočník, dá se s ním hodně pracovat a když bude poslouchat, progres tam může být.

Kozel před startem ligy doufá, že se experti zmýlí. Účastníci Jizerské 50 mohou na Sigmu zdarma

Liberečtí fotbalisté už v sobotu vstoupí do jarní části ligové sezony utkáním proti Sigmě Olomouc. Kádr zůstal na liberecké poměry nezvykle pohromadě, odešel jen Lukáš Červ. Trenér Kozel ale není úplně spokojený s doplněním kádru. Přesto doufá,...

Jak se na start těšíte a jak vnímáte pozici, kterou Slovan aktuálně má?
Jsme v prostředku a doufám, že budeme tabulkou stoupat. Pravda se ale ukáže až na hřišti a doufám, že budeme od prvního kola šlapat.

Jak těžké bude nahradit Lukáše Červa?
Určitě to bude těžké. Čery je specifický hráč, hlavně mentální stránkou a rolí v kabině. Na to, že to byl mladý hráč, tak v tomhle byl důležitý. Ale je tu Ivan Varfolomeev, který v přípravě vypadal výborně a doufám, že zaujme místo Lukáše tak, jak má. Čerymu přeji jen to nejlepší v kariéře. Až proti němu budeme hrát, tak ho pokopeme (smích), ale myslím si, že Ivan to zvládne.

Kdo podle vás v té roli v kabině Červa nahradí?
Myslím, že i Ivan to v sobě má, i na to, kolik mu je. Jeho post je strašně důležitý pro naši hru. Není to jen o fotbalovosti, ale i o tom, že musí mluvit a komunikovat. Věřím, že to chápe a že to na hřišti převezme.

V byste tuto roli převzít nemohl?
Já na kluky moc řvát nemůžu (smích). Svou úlohu mám v kabině, snažím se i na hřišti, ale těch minut tolik není a kluci to musí převzít.

Přišla i změna na postu kondičního trenéra, co to pro vás znamená?
Nastalo to vlastně až potom, co jsme se vrátili z Turecka. Je to teprve pár dní a pro nás to asi moc neznamená. Hodně si to řídí trenér Kozel, takže to bude hodně podobné.

Opustil nás dlouholetý klubový řidič autobusu Jiří Štěch. Jak na něj budete vzpomínat?
Jirka nás opustil, dozvěděli jsme se to v Turecku. Byli jsme v kontaktu s jeho rodinou už před Vánoci a věděli jsme, že je nemocný. Věděli jsme, že to bohužel přijde. Jirka byl osobnost i v autobuse, nikdo na něj určitě neřekne nic špatného a všichni na něj budou vzpomínat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, liga, rabušic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan to v sobě má, roli Červa by mohl převzít, doufá Rabušic před startem jara  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.