Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Trenér Kozel se vrací do Liberce jako trenér Jablonce. Derby je tady

Už po třiašedesáté se v nejvyšší domácí fotbalové soutěži střetne Liberec s Jabloncem. Tentokrát se hraje v sobotu od 19 hodin U Nisy a zápas to bude pikantní. Jablonec totiž vede Luboš Kozel a jeho realizační tým, který přitom poslední tři sezony působil právě v Liberci. „Zvláštní a speciální zápas to určitě bude,“ potvrdil nyní už jablonecký kouč.

Zápas začíná v 19 hodin, Slovan ale fanoušky na stadion láká už mnohem dřív. V 17 hodin totiž začne tradiční fanzona. Na derby si navíc klub připravil speciální soutěž, která proběhne o poločase. Její účastníci ale musí být na stadionu už během rozcvičky. Tehdy se budou na tribuny rozhazovat balíčky a díky nim se někteří z těch, co je chytí, budou moci soutěže zúčastnit.

Ale teď už k zápasu. Oba týmy dělí pouhé dva body v tabulce, více jich mají hosté. Dlouhodobé bilanci ale vládne domácí Liberec, který U Nisy prohrál jediné derby. Jak už to tak ale bývá, podobná utkání nemají favorita.

Vím, jak velký je to zápas, říká Kováč před derby. Jako hráč má tři výhry

Už v sobotu je na programu 63. ligové derby mezi Libercem a Jabloncem. A bude pikantní, vždyť jablonecký trenér Kozel v minulých třech sezonách působil právě v Liberci a navíc derby ani jednou neprohrál. „Bude mít motivaci, ale my ji máme taky,“...

„Vím, že je to velký zápas, osobně jsem ho zažil. My jako realizák jsme tu noví, u soupeře je zase kouč Kozel se svým týmem. Je to celé velký příběh. Ale my se soustředíme na sebe, jen to můžeme ovlivnit,“ uvedl trenér domácích Radoslav Kováč.

Ten přitom zažil tři derby už jako hráč. A všechna vítězně, navíc bez obdržené branky. „Víme, že když vyhrajeme, můžeme se posunout hodně nahoru a Jablonec přeskočit. Cítím dobrou koncentraci týmu a věřím, že to ukážeme i na hřišti,“ dodal.

Posledních šest derby za Liberec odkoučoval Luboš Kozel. A ani jednou neprohrál. Tuto bilanci bude chtít na lavičce Jablonce určitě změnil. I on vnímá důležitost utkání. „Zvláštní a speciální zápas to určitě bude, ať už tím, že se jedná o derby, ale i tím, že jsem tam nedávno působil. Fanoušci derby žijí,“ uvedl.

Liberec podle něj prošel velkými změnami. „Určitě zrychlili, mají mladé a perspektivní hráče. Mají potenciál, budou se zlepšovat. Nečeká nás lehký soupeř, ale budeme chtít uspět,“ uvedl.

Derby by mohlo mít bouřlivou kulisu. Z dosavadního předprodeje vyplývá, že by na stadion mělo dorazit reálně minimálně přes čtyři tisíce lidí. „Fanouškům dlužíme dost, je čas abychom doma zabodovali naplno,“ připomněl domácí trenér Kováč zatím nepříliš dobrou bilanci jeho týmu na domácím stadionu. Z pěti utkání zatím vyhrál jen jednou. „Kdy jindy to zlomit, když ne v derby?“ ptá se.

Fanoušky na tribuny zve i domácí brankář Hugo Jan Bačkovský. „Budeme rádi, když přijdou v co největším počtu. Nebudou toho litovat. Očekávám krásný zápas. Potkají se totiž dvě fotbalová mužstva a doufám, že to nebude nějaká nakopávaná, ale bude se hrát fotbal. Už při posledním derby na našem stadionu byla super atmosféra a při tom všem, co se kolem klubu děje, to může přitáhnout ještě více lidí a může to být ještě lepší.“

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem Slovanu Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, kozel, jablonec derby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Kozel se vrací do Liberce jako trenér Jablonce. Derby je tady  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.