Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Jablonec doma podlehl vedoucí Slavii Praha těsně 1:2

Vítěznou sérii pražské Slavie nezastavil v první fotbalové lize v neděli 20. října ani Jablonec. Sešívaní na Střelnici vedli góly Micheze a Lingra, za Jablonec korigoval na konečných 1:2 výstavní střelou do šibenice Tchanturishvili.

Jablonec začal proti velkému favoritovi nebojácně. Na střílený centr Tchanturishviliho v pádu těsně nedosáhl Puškáč, na opačné straně hřiště neměl s hlavičkou Chorého větší problémy brankář Hanuš. V 18. minutě se však hostům povedla rychlá akce, Diouf si dal dobrý balon na kraji hřiště a dostal se tak lehce do otevřeného prostoru před Tchanturishviliho, poté adresoval prudkou přihrávku na hranici malého vápna, kde Michez ranou pod břevno poslal Pražany lehce do vedení – 0:1.

Ve 28. minutě si akci stejní hráči soupeře zopakovali, Diouf znovu z naší pravé strany lehce odcentroval, Michez tentokrát hlavou těsně minul vzdálenější tyč Hanušovy branky. Dál se hrálo nahoru dolů, Slavia zahrozila po brejku, když Provod potáhl míč a uvolnil před vápněm Lingra, jeho střelu zblízka vyrazil Hanuš na roh! O chvíli později se předvedl v brance Slavie i Kinský, pohotově pálil ze střední vzdálenosti Nebyla, ale hostující gólman dokázal nadvakrát míč zkrotit. Pak se trenér Kozel hodně rozčiloval na vlastní hráče, nechali totiž příliš prostoru k zakončení před naším vápnem Bořilovi, ale Hanuš tygřím skokem k tyči opět náš tým podržel! Slavia byla ve zbytku poločasu nebezpečnější. Největší šanci si vypracovala po Provodově centru, to hlavičkoval těsně nad jablonecké břevno nevysoký Zafeiris.

Druhý poločas začal opět hostující příležitostí, útočník Chorý však po centru a jemné teči poslal hlavou balon mimo naši branku. Poté zabrnkal na nervy příznivcům Slavie brankář Kinský, když malou domů od Bořila stihl vykopnout těsně před brankovou čarou. Jablonec neskládal zbraně, obránci Slavie nepustili na branku pohotový volej Berana. Jenže opět udeřila Slavia, v 61. minutě se Provod skvěle uvolnil na naší levé straně a adresoval přesnou přihrávku před branku Lingrovi, který prostřelil Hanuše na 0:2.

O pět minut později propukla Střelnice v jásot, když Tchanturishvili senzační střelou z dvaceti metrů vymetl pavučinky v šibenici hostující branky a snížil na 1:2! Deset minut před koncem se Jablonečtí marně dožadovali penalty po ruce Chorého. Brankáře Kinského protáhl další utaženou střelou u tyče střelec naší branky Tchanturishvili. Osm minut před koncem táhl brejk čtyři na dva Polidar, jenže místo přihrávky někomu ze spoluhráčů zakončil sám a přestřelil. Slavia zahrozila po brejku a tvrdé střele útočníka Chorého, který zamířil těsně vedle naší tyče. Vyrovnávací gól měl na hlavě pět minut před koncem po rohovém kopu obránce Cedidla, prudkou hlavičku pod břevno však skvostně vytěsnil na roh brankář Kinský!

Napínavé utkání tak skončilo těsnou porážkou Jablonce 1:2.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením FK Jablonec

Štítky fotbal, Jablonec nad Nisou, Slavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec doma podlehl vedoucí Slavii Praha těsně 1:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.