Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Kapitán Pavelka: Není možnost na opravu, bude to ostrý start

Liberecký záložník David Pavelka na podzim 2012 ještě v dresu Sparty s Kirjatem Šmona nehrál kvůli zranění, ve čtvrtečním úvodním zápase třetího předkola Evropské ligy ale už proti izraelskému soupeři vyběhne jako kapitán Liberce. Podle čtyřiadvacetiletého fotbalisty bude domácí duel klíčový, protože Hapoel je v Izraeli hodně silný.

"O zápas jsem přišel, protože jsem měl naštípnutou nebo ulomenou kyčel, takže jsem to sledoval v televizi. Už tenkrát ukázali, že v Evropě byli po právu a do té skupiny se dostali, protože hráli zajímavý, kombinační
fotbal,"
řekl David Pavelka na předzápasové tiskové konferenci.

Sparta ve skupině Evropské ligy v Praze na Letné zvítězila 3:1, v odvetě však jen remizovala 1:1. "Tehdy jsme domácí utkání zvládli celkem v klidu, ale venku to bylo trošku složitější. Myslím, že nás může čekat něco podobného. Jestli chceme pomýšlet na úspěch, tak musíme vyžít hlavně domácího prostředí," uvedl Pavelka.

Bude to ostrý start

"Podmínky v Izraeli jsou trošku odlišné a náročnější, ať už počasí nebo cestování. Takže ten první zápas bude hrozně důležitý a není možnost na žádnou opravu. Bude to ostrý start," přidal středopolař Slovanu.

Soupeře konzultoval i s bývalým libereckým spoluhráčem Přemyslem Kovářem, který chytá za Haifu. "Říkal, že jsou trošku v podobné fázi jako my. To znamená přestavba kádru a je tam hodně nových hráčů. Doufám, že budou mít trošku problémy se sehraností. Co si pamatuji ty zápasy se Spartou, tak hlavně doma byli hodně nepříjemní," uvedl Pavelka.

Musíme opravdu začít od první minuty

Severočeši před rokem ve stejné fázi soutěže vypadli s rumunskou Astrou Giurgiu po porážkách 0:3 venku a 2:3 doma. "Ten soupeř byl hodně nečitelný a letos je to stejné. Nesmí zůstat jen u slov, která jsme měli před Astrou, a opravdu začít od první minuty. Tam nám utekl začátek a už se to blbě dohánělo. Takže opravdu nepodcenit žádnou situaci, to je jediná cesta," prohlásil sparťanský odchovanec.

Zdroj: ČTK

Autoři

Štítky David Pavelka, AC Sparta Praha, Evropská liga UEFA, FC Slovan Liberec, Izrael, Ha-Po'el, Evropa, oprava, Přemysl Kovář, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapitán Pavelka: Není možnost na opravu, bude to ostrý start  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.