Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Zápas Jablonce s Ajaxem považuje policie za vysoce rizikový

Zvýšená bezpečností opatření chystá policie na odvetný zápas fotbalové Evropské ligy, ve kterém Jablonec nastoupí doma ve čtvrtek proti Ajaxu Amsterdam. První zápas vyhrál Ajax doma 1:0. Odvetný zápas považuje policie za vysoce rizikový. Policie očekává příjezd zhruba 400 fanoušků z Nizozemska.

"V den zápasu budou v pohotovosti policisté z pořádkové, dopravní i kriminální služby. V terénu budou také členové antikonfliktního týmu, kteří budou důležitým komunikačním prostředníkem pro nizozemské fanoušky," uvedla jablonecká mluvčí policie Dagmar Sochorová. Zvýšený počet pořadatelů i pracovníků bezpečnostní agentury bude také na stadionu v době zápasu. Utkání, které začíná v 18:00, je už nyní vyprodané. "Pro návštěvníky, kteří mají vstupenku na západní tribunu (tribuna B), bude otevřen vstup pouze po kovovém schodišti na její spodní straně," upozornila Sochorová. Důvodem jsou bezpečnostní opatření u sektoru hostů.

Stadion bude ve čtvrtek otevřený od 16:30. Utkání ovlivní i dopravu v okolí stadionu. "V odpoledních hodinách dojde k omezení dopravy na ulici Turnovská, Pražská, Vrkoslavická, U Stadionu a přilehlých komunikacích," uvedla Sochorová.

Přísná bezpečnostní opatření provázela minulý týden i zápas Evropské ligy mezi Libercem a Hajdukem Split. Z Chorvatska přijelo skoro 1000 fotbalových příznivců, utkání se ale obešlo bez závažných incidentů.

Zdroj: ČTK

Štítky policie, AFC Ajax, FK Baumit Jablonec, Evropská liga UEFA, Nizozemsko, FC Slovan Liberec, Chorvatsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas Jablonce s Ajaxem považuje policie za vysoce rizikový  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.