Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Slovan po vítězství v Marseille obral o body také Bohemku

Bez zaváhání si v nedělním utkání poradili fotbalisté Slovanu s pražskou Bohemkou. Brankový účet otevřeli v prvním poločase Milan Kerber a Vladimír Coufal. Třetí branku přidal z penalty v druhém poločase David Pavelka. Bohemka se v závěru zmohla jen na korekci, když se trefil Schick. Slovan zůstává po 9. kole Synot ligy na třetím místě tabulky.

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský udělal od pohárového utkání tři změny v sestavě. Hrdinu z Marseille Koubka v brance nahradil Hladký, místo Šurala od začátku nastoupil Bartl a v útoku dostal před Rabušicem šanci Bakoš.

Liberečtí ale nevstoupili do utkání nejšťastněji. Už po čtyřech minutách opustil hřiště na nosítkách Jan Sýkora a po dalších pěti minutách střídal Slovan podruhé, když se po střetu zranil Lukáš Bartošák.

„Jsem spokojený, že jsme vyhráli, ale nemám takovou radost, jako jindy. Máme Bartošáka a Sýkoru o berlích, takže nemám moc chuť to hodnotit,“ řekl po utkání trenér Jindřich Trpišovský.

Po úvodních třiceti minutách, které připomínaly spíše bojový sport než fotbal, se atmosféra opět zklidnila.

Na úvodní branku nemuseli diváci dlouho čekat. Po půlhodině hry překonal hostujícího brankáře Milan Kerber, který si naskočil na centr Coufala a hlavičkou ho překonal.

„Nepodcenili jsme to a chtěli jsme od začátku dát co nejrychleji góla a vyhrát. Trošku jsem se na pozici levého beka, kterého jsme v lize ještě nehrál, hledal, tak jsem překvapený, že jsem toho góla dal. Díky bohu, že to tam padlo,“ zhodnotil po zápase Milan Kerbr.

Po dalších sedmi minutách vedl Slovan už 2:0, když navýšil kdo jiný, než hrdina z Marseille, Vladimír Coufal. Několikrát odražený balon se v pokutovém území dostal až na jeho nohu. Coufal nekompromisně zakončil. Pro něho to byl první ligový gól v dresu Slovanu.

„Konečně to přišlo. Zlámalovi vypadl balon a já jsem to jen doklepl skoro do prázdné. Dneska to bylo hodně důležité utkání, abychom byli před reprezentační pauzou v psychické pohodě. Řekl bych, že je to týden snů,“ řekl střelec druhé branky. „Bohemka mě trochu zklamala, protože jsem myslel, že tady budou hrát fotbal a ono to trošku vypadalo, že sem borci přijeli hrát gladiátorské hry,“ dodal.

Na začátku druhého poločasu mohl zvýšit Shala, který postupoval sám na branku Bohemians, ale před vyběhnutým Zlámalem poslal míč vedle. Bohemians se ještě snažili se zápasem něco udělat a přidali na aktivitě. Po hodině hry musel poprvé vážněji zasahovat gólman Slovanu Hladký, jenž vyrazil ránu Jiráska.

O šance na úspěch přišla Bohemka 25 minut před koncem, kdy navýšil skóre z penalty kapitán David Pavelka. Za "Klokany"  závěru pouze snížil Patrik Schick.

FC Slovan Liberec - Boheminas 1905 3:1 (2:0)

Branky: 32. Kerbr, 39. Coufal, 75. Pavelka (pen.). ŽK: 7. Bakoš - 5. Bartek, 13. Jindřišek, 31. Mosquera, 74. Šírl. Rozhodčí: Jech - Paták, Kotalík.

Sestavy: FC Slovan Liberec: Hladký - Coufal, Pokorný, Hovorka, Bartošák (9. Kerbr) - Sýkora, Pavelka (C) (81. Švejdík) - Jefremov, Shala, Bartl - Bakoš. Bohemians 1905: Zlámal – Pauschek, Škerle, Šmíd, Šírl – Mosquera, Jindřišek (C), Jirásek (69. Čížek), Bartek (69. Acosta) – Hubínek - Schick.

Štítky FC Slovan Liberec, Bohemians 1905, Olympique de Marseille, Vladimír Coufal, David Pavelka, Patrik Schick, 1. česká fotbalová liga, Jan Sýkora, Lukáš Bartošák, Milan Kerbr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan po vítězství v Marseille obral o body také Bohemku  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.