Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Slovan chce proti Groningenu zopakovat výhru z Marseille

Slovan Liberec čeká ve čtvrtek třetí utkání základní skupiny Evropské ligy. Doma nastoupí proti nizozemskému Groningenu, který před zápasem figuruje na posledním místě tabulky bez bodu a vstřeleného gólu. Podle trenéra Jindřicha Trpišovského ale nelze Groningen podceňovat, i přesto že je slabším týmem než předchozí soupeři.

„Jsou o něco míň kvalitní než Braga a Marseille, přesto je to výborný tým,“ řekl trenér. Jeho slova potvrdil také kapitán libereckého týmu David Pavelka. „Groningen hrál s Marseille vyrovnané utkání, i když to tak výsledkově nemuselo vypadat. Nechceme se role favorita zříkat, ale holandský fotbal je pořád vyspělejší než ten náš,“ dodal.

Groningen nejprve prohrál s Marseille 0:3, v dalším utkání podlehl Braze 0:1. Do Evropské ligy se kvalifikoval podobně jako Liberec díky vítězství v domácím poháru. Základní skupinu letos hraje poprvé.

K případné taktice a sestavě se trenér holandského manšaftu nechtěl před zápasem vyjadřovat. "V každém případě chceme zítra získat tři body," řekl na předzápasové tiskové konferenci trenér Groningenu Erwin Van De Looi.

Trenér Jindřich Trpišovský uznává, že zítřejší utkání může naznačit další dění ve skupině. „Jsme plni očekávání, protože jsme nezvládli utkání s Bragou. Chceme tady lidem nabídnout radost z vítězství,“ dodává Trpišovský.

Liberečtí nechtějí hlavně inkasovat. „Znamenalo by to minimálně neprohru,“ doplnil trenér. Fotbalisté Slovanu v předchozích čtyřech utkáních třikrát zvítězili poměrem 1:0, jednou stejným poměrem prohráli. „Bude to hlavně prvním gólu,“ uzavřel trenér.

Švejdík: Útočí, útočí a útočí, obranu už tolik neřeší

Na utkání se těší liberecký stoper Ondřej Švejdík, který v dresu Groningenu odehrál 59 utkání a vstřelil dvě branky. V klubu působil v letech 2006 – 2010. V říjnu 2009 na tréninku špatně došlápl a zpřetrhal si křížový vaz v levém koleni, poškodil meniskus. Od té doby už za nizozemský klub nenastoupil. Následovala série operací, FC Groningen mu vzhledem k jeho zdravotním potížím neprodloužil smlouvu a Švejdík zamířil do Sparty.

"Budou to pro mě speciální zápasy. Hrají typický holandský fotbal. Útočí, útočí a útočí, obranu už tolik neřeší. Naše síla je ve hře po stranách, což by pro nás mohl být recept, jak dát Groningenu góly," prozradil ČTK Švejdík.

Holanďané budou mít v Liberci takřka domácí atmosféru. Podle informací policie by pod Ještěd mělo přijet až 2 tisíc fanoušků Gorningenu. Policie proto na čtvrtek připravuje bezpečnostní opatření podobná těm, která v Liberci panovala proti chorvatskému Hajduku.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Groningen, FC Slovan Liberec, Olympique de Marseille, trenér, Jindřich Trpišovský, Evropská liga UEFA, SC Braga, Ondřej Švejdík, David Pavelka, FC Groningen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan chce proti Groningenu zopakovat výhru z Marseille  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.