Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Po třech remízách touží Slovan po výhře. V cestě stojí ostravský Baník

1:1, 1:1 a ještě jednou 1:1, takové jsou poslední tři výsledky soutěžních zápasů libereckého Slovanu. Dvě remízy v lize, jedna v evropském poháru s Nizozemci z Groningenu. Teď už chce ale Slovan bodovat naplno. K Nise přitom přijede soupeř papírově hodně příjemný – ostravský Baník, který se krčí na samém dně ligové tabulky.

Zápas začíná v sobotu ve 20:15 a Slovanu se do sestavy vrací marodi. Fit už je Rabušic, Sýkora i Bartošák, otazník stále visí nad Hovorkou a Shalou, kterému soupeř v zápase s Groningenem zlomil nos. I tak ale Slovan bude favoritem a tři body by měly být povinností.

Baník navíc v Liberci vyhrál naposledy v roce 2010 a v posledním zápase U Nisy si odvezl do Ostravy celý půltucet. Tým je u dna ligové tabulky, když dosud porazil pouze Olomouc.

Vše tak hraje do karet domácím, ale kolikrát už papírové předpoklady hrály pro jeden tým a nakonec bylo všechno jinak. Slovan nesmí nic podcenit a takové zápasy jsou velmi těžké.

Nejlepším ligovým střelcem Slovanu je autor pěti branek Marek Bakoš, čtyřikrát se trefil reprezentant Šural, který je se třemi finálními přihrávkami společně s Danielem Bartlem nejúspěšnějším v počtu asistencí. Nejvíce času na trávníku strávil Josef Šural, který doposud odehrál 904 minut.

Hned příští čtvrtek pak Slovan opět hraje Evropskou ligu, střihne si odvetu s Groningenem.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FC Baník Ostrava, Groningen, Lužická Nisa, Josef Šural, SK Sigma Olomouc, Evropská liga UEFA, Marek Bakoš, Daniel Bartl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po třech remízách touží Slovan po výhře. V cestě stojí ostravský Baník  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.