Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Delarge svou šanci proti Spartě proměnil v rozhodující branku. Jeho angažmá v Liberci ale nejspíš spěje ke konci

Hráčem včerejšího šlágru se Spartou je jednoznačně Dzon Delarge. Pětadvacetiletý Konžan ale nezažívá příliš úspěšnou sezonu. V Liberci plnil roli jedné z hlavních opor týmu, jeho hvězda na severu Čech ale pomalu vyhasíná. Delarge odehrál ve třech uplynulých sezonách 57 ligových utkání, letos se ale na hřiště dostává jen sporadicky a trenér Jindřich Trpišovský ho nenapsal ani na soupisku pro Evropskou ligu. Svou první ligovou branku v sezoně, kterou rozhodl utkání se Spartou, věnoval fanouškům.

"Dostal jsem dneska od trenéra šanci, jelikož máme hodně zraněných hráčů. Snažil jsem se do toho dát hodně, hlavně kvůli lidem tady a fanouškům, kteří mě teď tolik neviděli. Můžu říct, že jsem spokojený. Dnešní gól věnuji fanouškům," řekl po utkání konžský reprezentant.

Delarge rozhodl nedělní utkání v pětašedesáté minutě. Od Lukáše Bartošáka dostal krásný centr, který nekompromisně poslal z voleje za záda sparťanského brankáře Bičíka. „Věděl jsem, že musím balon trefit z první,“ řekl.

PSALI JSEM: Nedělní šlágr zvládli liberečtí na jedničku! Delarge zařídil Slovanu těsné vítězství

Dzon Delarge s fotbalem začínal v Gabonu a od svých 15 let působil na profesionální úrovni v Kamerunu. Hrál v kamerunských klubech Kadji SA Douala, Cotonsport Garoua a Union Douala. V létě 2011 podepsal smlouvu se slovenským DAC 1904 Dunajská Streda. Zde zatím zažil svoji nejpovedenější sezonu, když vstřelil 8 branek ve 32 zápasech. Po sezoně ale DAC sestoupil a Delarge odešel na testy do FC Slovan Liberec. V nich uspěl a podepsal přestupní kontrakt.

Jeho angažmá v Liberci ale nejspíš spěje ke konci. Delarge se do sestavy dostává jen výjimečně a v soupisce Evropské ligy vůbec nefiguruje. Podle trenéra Trpišovského jsou jeho výkony a přístup ne úplně stabilní. „U Dzona nikdy nevíte, jak to bude. Na jeho postu je velká konkurence a pokud neplní to, co má, dostane šanci někdo jiný. Pokud bude plnit vše jako nyní a bude se chovat jako teď, tak s ním budeme počítat,“ dodal Trpišovský a pětadvacetiletého hráče pochválil.

Příliš velké šance prodloužení angažmá v Liberci ale Delarge nedává. „Snažím se být pořád profesionál, mám ve Slovanu smlouvu, kterou chci dodržet a v létě odejít," uzavřel.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, Dzon Delarge, Jindřich Trpišovský, trenér, Evropská liga UEFA, Česko, Lukáš Bartošák, DAC 1904 Dunajská Streda, Union Douala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Delarge svou šanci proti Spartě proměnil v rozhodující branku. Jeho angažmá v Liberci ale nejspíš spěje ke konci  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.