Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Měli jsme hrát jednodušeji, shrnul Trpišovský. Vyprodaným stadionem si splnil svůj sen

Vyprodaný stadion U Nisy se ve čtvrtek večer rozloučil s Evropskou ligou. Trenér Jindřich Trpišovský si splnil svůj sen, kterým se netajil už od svého příchodu do Liberce. Téměř desetitisícový stadion si přál alespoň jednou vyprodat, to se mu nyní povedlo. Liberečtí neměli, co ztratit. Remíza hrála do karet Francouzům, cíl tak zněl jasně – vyhrát. Zatímco v Marseille stačilo k vítězství vstřelit jeden gól, včera na tři body nestačily ani dva.

„Nehodnotí se mi to lehce, protože jsme utkání odehráli trošku jinak, než jsme chtěli a než jsme si představovali,“ řekl po utkání Jindřich Trpišovský.

Chléb se podle trenéra začal lámat už za stavu 0:0, kdy se jeho manšaft dostal do první šance. „To by posunulo zápas někam jinam. Naopak soupeř dal z prvních tří šancí dva góly,“ dodal.

PSALI JSME: Sen jménem Evropská liga je u konce. Slovan podlehl Marseille 2:4

Slovan hodně doplácel na nepřesnosti a zbytečné ztráty balonu. Z toho pramenilo několik brejkových situací Francouzů. „Po dvou chybách jsme je pustili do dvoubrankového vedení. Hráli jsme hrozně složitě přes střed hřiště, přesně tak, jak jsme hrát nechtěli. Měli jsme hrát jednodušeji,“ doplnil trenér.

Po prvním poločase tak domácí odcházeli do šaten za stavu 0:2 a nevstoupili nejlépe ani do druhé půle. „Utekl nám začátek druhého poločasu, kdy šel soupeř do třígólového vedení,“ řekl Trpišovský.

Čtvrt hodiny před koncem utkání ale liberečtí zápas zdramatizovali. Během minuty a půl se dvakrát trefili za záda překvapeného Mandandy. „Jsem nesmírně šťastný, že jsme v tu chvíli dokázali zabojovat a zdramatizovat to. Dali jsme dva góly a sahali jsme svým způsobem po remíze,“ pokračoval zklamaný kouč.

Poslední slovo v utkání měli ale hosté. V posledních vteřinách nastavení se na závěrečných 2:4 trefil Ocampos a tím zabránil jakémukoliv dramatu. „Ten poslední gól mě mrzí. Sice nic neřešil, ale byla to taková smutná tečka za tou cestou Evropou. Jinak ji ale hodnotím určitě pozitivně,“ uzavřel.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Jindřich Trpišovský, Evropská liga UEFA, Olympique de Marseille, Bílí Tygři Liberec, Lužická Nisa, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měli jsme hrát jednodušeji, shrnul Trpišovský. Vyprodaným stadionem si splnil svůj sen  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.