Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Zápas s Marseille má dohru: Slovan bude platit statisícovou pokutu za chování diváků

Poslední podzimní zápas Slovanu Liberec má pro klub nešťastnou dohru. Za chování diváků, kteří v jeden okamžik naházeli kelímky s pivem na hrací plochu, bude Slovan platit vysokou pokutu kolem dvou set tisíc korun. V základní skupině Evropské ligy je to dokonce už podruhé, klub platil 7000 eur za stejný prohřešek po zápase s Groningenem.

„Při duelu proti Marseille se bohužel k podobným výstupům uchýlili někteří fanoušci na Severní tribuně. Delegát jejich jednání zaznamenal a lze tak čekat, že náš klub nemine pokuta minimálně ve stejné výši jako posledně a bude tak například nákladnější než výroba vánočních čepiček, které se při Marseille rozdávaly jako vánoční dárek,“ uvedl mluvčí klubu Lukáš Váňa.

Diváci, kteří neovládli své emoce, reagovali na sporné výroky rakouského rozhodčího. Na něj si po zápase stěžovali i někteří liberečtí hráči, to ale nikoho zajímat nebude. Klub zřejmě bude pokutu vymáhat právě po divácích, kteří kelímky na hřiště vhodili. „Momentálně se vyhodnocují kamerové záznamy a v případě identifikace se plánuje vymáhání pokuty na jedincích, kteří ji svým nepřípustným jednáním způsobili,“ dodal Váňa.

Klub se také omluvil těm fanouškům, které kontroly u vchodu zdržely tak, že se na stadion dostali až po začátku utkání. „Do budoucna se budeme snažit o organizační i technická vylepšení, která napomohou tomu, aby se riziko opakování podobné situace, zejména u hlavního vchodu na stadion, minimalizovalo. Přesto můžeme všem doporučit, aby na utkání, kdy se čeká vyšší návštěva, přicházeli s dostatečným časovým předstihem,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Marseille, Groningen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas s Marseille má dohru: Slovan bude platit statisícovou pokutu za chování diváků  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.