Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

44. Podještědské derby klepe na dveře! Napraví Slovan prohru na Dukle?

První domácí zápas po zimní pauze a hned derby! 44. podještědský souboj Liberce a Jablonce startuje dnes v 17:30. Fotbalisté Slovanu mají Jablonci co vracet. V minulé sezoně si zelenobílí odvezli ze stadionu U Nisy plný počet bodů, Slovan by si navíc rád spravil chuť po nedávné prohře s Duklou.

„Víme, že derby je ostře sledované, jednu jeho část tvoří marketingové záležitosti jako je rozdávání kšiltovek první tisícovce šťastlivců. Další věcí je to, že bychom chtěli napravit utkání na Dukle, které se nám nepovedlo jak výsledkově, tak příliš ani výkonem. Chtěli bychom ukázat, že i s novým složením týmu máme svou sílu a také navázat na naše podzimní výsledky v domácím prostředí. Když se nám na podzim něco nepodařilo, tak jsme se doma dokázali znovu nakopnout,“ říká před zápasem trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Statistiky hrají do karet libereckému Slovanu. Ten 22 derby vyhrál, v jedenácti zápasech remízoval a desetkrát prohrál. „Chtěli bychom se vrátit k libereckému pojetí hry, která nás zdobila na podzim. Tím mám na mysli běhání, agresivitu a velkou pracovitost na hřišti, k čemuž jsme ve většině zápasů dokázali přidat i fotbalovost,“ doplnil trenér.

Derby pojalo ve velkém stylu také marketingové vedení Slovanu. Díky Pražské plynárenské si tisícovka fanoušků odnese z dnešního utkání trenérskou kšiltovku. Stačí pouze vyplnit anketní lístek, který budu před utkáním rozdávat hostesky. Z odevzdaných lístků také vzejde vítěz soutěže o třídenní letecký zájezd do Barcelony včetně vstupenky na zápas FC Barcelona.

PSALI JSEM: Přijďte na derby a odneste si milion! Stačí trefit břevno z půlky

V rámci Podještědského derby proběhne na stadionu U Nisy také soutěž o milion korun, který může vyhrát jeden z vás. Je to jednoduché: Stačí přijít na stadion včas (nejpozději v 16:45), zaslat mezi prvními SMS se správnou odpovědí na soutěžní otázku a pak už "jen" o poločase trefit břevno z půlky hřiště.

Otázku a také formát soutěžní SMS zveřejní moderátor 45 minut před výkopem daného utkání. Samotná soutěž začne 30 minut před výkopem – od tohoto okamžiku bude možné zaslat SMS s odpovědí a dojde k jejímu zpracování.

Sobotní utkání monitorují také liberečtí policisté, kteří ho vyhodnotili jako rizikové. „Na základě dosud získaných informací policisté vyhodnotili tento zápas jako rizikový a lze předpokládat, že ze strany některých neukázněných příznivců klubů a diváků by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku,“ dodala mluvčí policie Dagmar Sochorová. Do bezpečnostního opatření budou zapojeni policisté pořádkové a dopravní služby, služby kriminální policie a vyšetřování společně s členy antikonfliktního týmu.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Jablonec, Lužická Nisa, Liberec, SMS, soutěž, FC Barcelona, Jindřich Trpišovský, Pražská plynárenská, Barcelona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

44. Podještědské derby klepe na dveře! Napraví Slovan prohru na Dukle?  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.