Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Liberečtí se chtějí přiblížit obhajobě pohárového vítězství. V cestě jim stojí Sparta

Fotbalisté Slovanu se dnes pokusí opět o krok přiblížit k obhajobě poháru. Ve čtvrtfinále MOL Cupu se ve čtvrtek od 18:00 střetnou na stadionu U Nisy s pražskou Spartou. Po osmifinálovém vyřazení Zlína se tak liberečtí budou snažit vyřadit aktuálně druhý tým Synot ligy a zároveň nejúspěšnější tým v historii samostatného českého poháru.

Naposledy se Letenští ze zisku poháru radovali v sezoně 2013/14, kdy musely v dramatickém finále s Plzní rozhodovat až pokutové kopy. V dlouhém rozstřelu nakonec Sparta uspěla 8:7 a mohla se kromě ligového titulu radovat také ze zisku Poháru FAČR.

Pohárová cesta Sparty a Liberce je ale letos o poznání složitější. Liberečtí se už v šestnáctifinále natrápili na postup s Varnsdorfem, kdy druholigový manšaft srovnal v posledních sekundách na 2:2 a rozhodnout musely penalty.

Na postup se hodně nadřela i Sparta, která narazila na třetiligový Dvůr Králové. Ten se po vyhecovaném úvodu dostal do vedení 1:0 a celý zápas bránil s vypětím všech sil. Sparta dokázala srovnat až v úplném závěru a při penaltovém rozstřelu nezklamala.

Z posledního vzájemného utkání navíc odcházel spokojenější liberecký Slovan, který v listopadu loňského roku Spartu porazil nejtěsnějším rozdílem po brance Dzona Delarge. Navážou liberečtí na výsledek i dnes?

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, 1. česká fotbalová liga, MOL Cup, FC Fastav Zlín, Lužická Nisa, FC Viktoria Plzeň, Fotbalová asociace České republiky, FK Varnsdorf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí se chtějí přiblížit obhajobě pohárového vítězství. V cestě jim stojí Sparta  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.