Počasí dnes18 °C, zítra27 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Šňůra domácí neporazitelnosti je u konce. Plzeň si z Liberce odváží tři body

Slovan poprvé v letošní Synot lize okusil hořkost domácí porážky. Po osmi domácích výhrách a dvou remízách na stadionu U Nisy padl Liberec s vedoucí Plzní. Té k tříbodovému úspěchu stačil jediný gól ze čtyřiadvacáté minuty, který vstřelil Ďuriš. Plzeň tak proměnila jednu z pouhých dvou střel na branku domácích. Liberečtí i přes porážku zůstávají minimálně do večerního derby pražských „S“ na čtvrtém místě.

Jako první zahrozili liberečtí ze standartní situace v desáté minutě. Po faulu na Bakoše zahrával Bartošák trestný kop ze zhruba dvaceti metrů. Jeho přesně mířenou střelu k tyči ale Kozáčik vytěsnil.

O osm minut později se do velké šance dostali hosté. Z velkého vápna pálil Hořava k levé tyči, Koubek si ale s jeho střelou poradil. Ve čtyřiadvacáté minutě se už ale hosté nemýlili. Rajtoral přesně přihrál na Ďuriše, který tvrdě vypálil. Proti jeho střele byl Koubek bezmocný. 0:1.

Fotbalisté Slovanu nebyli daleko od srovnání v šedesáté minutě, kdy Bartl pálil z malé vzdálenosti. Jeho střela ale mířila nad břevno.

O čtvrt hodiny později zahrozil domácí manšaft hned dvakrát, ani jedna z šancí ale ke kýženému gólu nevedla. Před Jefremovem se nabízela dobrá pozice, nakonec však liberecký záložník vybojoval pouze aut.

Sedm minut před koncem mířila vedle tyče také střela Hovorky, který se snažil za Kozáčikova záda uklidit centrovaný balon z rohového kopu. V úplném závěru centroval před branku Plzně Coufal, ale Bakoš hrudníkem poslal míč přímo do náručí připraveného brankaře.

Liberečtí si tak doma připsali první domácí ligovou porážku v sezoně 2015/2016. Po reprezentační přestávce zamíří fotbalisté Slovanu na hřiště jedenácté „Bohemky.“

„Celkově jsme zklamaný. Utrpěli jsme první ligovou porážku doma. Jedním z hlavních bodů, který jsme chtěli splnit, bylo obstát herně a snažit se, aby zápas probíhal v naší režii a dokázali jsme, že i přes zimní odchody jsme schopni hrát s těmito týmy. To jsme splnili, byli jsme aktivnější a měli i víc střel. Druhý bod, který měla být výhra, se nepovedl. Plzeň hrála byla produktivní a ukázala, jak je silná na balonu,“ řekl po utkání trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

FC Slovan Liberec - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branky: 24. Ďuriš. ŽK: 36. Hovorka, 88. Rabušic - 35. Matějů, 67. Rajtoral, 78. Hořava, 88. Ďuriš. Rozhodčí: Zelinka - Blažej, Vlasjuk.Diváci: 5437

Sestavy: FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný (C), Sýkora – Breite, Machuča (64. Folprecht) – Bartl, Shala (73. Rabušic), Bartošák (46. Jefremov) – Bakoš. FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Matějů, Hejda (49. Baránek), Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Rajtoral (74. Petržela), Kolář (84. Holenda), Kovařík – Ďuriš.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Viktoria Plzeň, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, SYNOT, Lužická Nisa, Bohemians 1905, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šňůra domácí neporazitelnosti je u konce. Plzeň si z Liberce odváží tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.