Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Boj o pohárovou Evropu i záchranu v lize. Do Liberce míří olomoucká Sigma

Jeden bojuje o pohárovou Evropu, druhý o záchranu. V dnešním souboji libereckého Slovanu a olomoucké Sigmy je papírově jasný favorit, na hřišti to dost možná tak jednoznačné nebude. Olomouc bojuje o setrvání v nejvyšší lize co jí síly stačí. V předchozím kole nasázela úctyhodných šest branek trápící se Ostravě a na čtrnáctou Jihlavu ztrácí pouze tři body.

"Myslím, že Olomouc šla oproti podzimu nahoru, i když to není úplně podložené výsledky,“ potvrzuje trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský.

Na stadionu U Nisy se ale olomoucké Sigmě dlouhodobě příliš nedaří. Obě mužstva se pod Ještědem střetla celkem jedenadvacetkrát a pouze ve dvou případech si Hanáci odvezli tři body. Dvanáct utkání dotáhli do vítězného konce domácí a zbylých sedm soubojů skončilo remízou. Naposledy Olomouc šokovala ochozy našeho stadionu na podzim roku 2009, kdy liberečtí schytali nevídaný debakl 0:4. Zápasy se Slovanem má z kádru Sigmy v oblibě především Michal Ordoš, který se v dresu Olomouce trefil do sítě Slovanu hned sedmkrát.

V liberecké sestavě bude dnes chybět Machuča, Bartošák a Sackey. Otazník visí nad startem Vůcha, Sýkory i Bakoše.

Utkání na stadionu U Nisy začíná dnes v 17:00. A jelikož se i na Slovanu bude během dneška slavit Den otců, nezapomeňte se na stadionu vyfotit i s dětmi a fotku nahrát na facebookový profil Synot ligy. Čtyři nejúspěšnější soutěžní příspěvky fanoušků dostanou šály a permenantky, vstupenky do libereckého Bazénu, iQLANDIE a Solné jeskyně.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Evropa, Liberec, Olomouc, Ostrava, Jihlava, Lužická Nisa, Jindřich Trpišovský, 1. česká fotbalová liga, Michal Ordoš, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj o pohárovou Evropu i záchranu v lize. Do Liberce míří olomoucká Sigma  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.