Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Fraška nebo zasloužená remíza? Na jazyku fotbalových fanoušků zůstává pachuť ze závěru sezony

„Doufám, že jste na sebe kluci pyšní, tohle byla neuvěřitelná šaškárna!“ Podobné komentáře zaplavují po včerejším utkání Jablonce s Příbramí diskuze na sociálních sítích i pod články. Fanoušci naráží na minimálně překvapivý výsledek sobotního zápasu. Bezbranková remíza totiž stačila Příbrami k udržení prvoligové příslušnosti a naopak odsoudila olomouckou Sigmu k sestupu do druhé ligy.

Jednou z posledních hádanek, kterou mělo poslední kolo rozluštit, bylo jméno druhého sestupujícího. Šestnáctá Ostrava byla k sestupu odsouzena už dříve, doplnit ji měl jeden z dvojice Olomouc – Příbram. Před posledním kolem měla lepší výchozí pozici Příbram, které stačilo k záchraně uhrát remízu v Jablonci. Naopak Olomouc potřebovala zvítězit nad Teplicemi a k tomu musela spoléhat také na prohru Příbrami.

Olomoucká Sigma se zhostila boje o záchranu s noblesou, rozstřílela Teplice 6:0 a zraky všech fanoušků z Hané směřovaly k výsledku utkání v Jablonci. A ten je příliš nepotěšil. Příbram uhrála nečekanou bezbrankovou remízu, která ji zachránila ligovou příslušnost. Nutno podotknou, že utkání vyčnívalo ze statistik i v dalších ohledech. Například v počtu střel na branku. Tu totiž ohrozil pouze Jablonec a to jedinou střelou za celé utkání. Přitom v předchozím zápase s Plzní viděli fanoušci střel jedenáct nebo deset v zápase proti Teplicím. Těžko se tak někdo může divit, že výsledek utkání a pohled do statistik minimálně budí podezření, že utkání domácí jednoduše „vypustili.“

Fraška na Střelnici?

„Nevím proč, ale vzpomněl jsem si na předposlední díl Okresního přeboru. Hrozná fraška. Přemýšlím, zdali utracených 120 korun za vstupenku bylo správné rozhodnutí, protože život je krátký,“ píše na profilu fotbalového Jablonce uživatel vystupující pod jménem Lorenzo Von Matterhorn.

Samotní hráči a vedení obou klubů se nařčením brání. "Spekulace jsme vnímali. O to víc jsme to chtěli zvládnout. Myslím, že ty spekulace byly úplně zbytečné. My to chtěli zvládnout za každou cenu, možná z toho důvodu nám to tolik nešlo. Chtěli jsme všem zavřít pusu a ukázat, že to byly jen spekulace. Místo toho jsme tomu teď jen nahráli," řekl po utkání jablonecký záložník Martin Pospíšil, který je shodou okolností odchovancem olomoucké Sigmy, kterou bezbranková remíza poslala do druhé ligy.

Po závěrečném hvizdu se na jeho tým snesl pískot a pokřik "hanba" od nespokojených domácích diváků. Ti se v posledních minutách marně snažili dotlačit Jablonec k vítěznému gólu skandováním "Sigma" na podporu Olomouce.

„Vnímali jsme to. Víme, že tady diváci dokážou být hodně kritičtí. Čtou noviny, přečetli si všechno a bohužel my jsme jim nahráli. Můžeme si za to jen sami, my jsme byli na hřišti a měli jsme to zvládnout líp,“ řekl čtyřiadvacetiletý záložník.

Martin Pospíšil: Se*e mě to hodně

Mrzelo ho, že Jablonec přispěl dnešním výsledkem k sestupu Olomouce, kde s fotbalem začínal. Sigmě nebyla nic platná výhra 6:0 nad Teplicemi. „Se*e mě to hodně. Vlastně jsem hrál za kluky, chtěl jsem, ať se zachrání. Klukům jsem sliboval, že to zvládneme. Oni to zvládli, my ne. Nepřál jsem jim sestup, nemám na to teď moc slov,“ podotkl Pospíšil.

Jakákoliv nařčení odmítl také kapitán příbramských fotbalistů Tomáš Zápotočný. Na domácích hráčích podle něj bylo vidět, že chtějí zvítězit a to i přes jedinou střelu na branku. Z boje o záchranu je Zápotočný údajně tak psychicky vyčerpaný, že po nerozhodném výsledku a zisku potřebného bodu pro hosty ani neměl příliš náladu slavit udržení.

„(Spekulace) na mě nedolehly. Já noviny ani nečtu. Kluci mi říkali, co se třeba psalo, že to bude domluvená remíza. Ale ona opravdu domluvená nebyla. Dneska je spousta kluků tady v Jablonci Moraváků a ti nás fakt chtěli porazit. O to to bylo těžší,“ řekl novinářům Zápotočný, jehož tým se zachránil na úkor Olomouce díky lepší bilanci ze vzájemných zápasů.

Tomáš Zápotočný: Můžou si drbat hlavy, že to nezvládli v jiných utkáních

„My jsme šťastní, je mi i líto trošku Olomouce. Dneska si to uhráli, ale my jsme je dvakrát porazili a ve vzájemném účtování jsme se udrželi. Někdy je fotbal krutý. Myslím, že si můžou drbat hlavy, že to nezvládli v jiných utkáních,“ doplnil příbramský stoper.

Opilí sudí na utkání Příbrami se Slávií před týdnem a podivný závěr sezony. Pachuť na jazyku fotbalových fanoušků způsobená událostmi posledních dní nejspíš tak rychle nevyprchá. Je ale vůbec čemu se divit?

Foto Twitter | Zdroj ČTK

Štítky SK Sigma Olomouc, 1. FK Příbram, fotbal, FK Baumit Jablonec, FK Teplice, Tomáš Zápotočný, Martin Pospíšil, FC Viktoria Plzeň, Ostrava, Barney Stinson

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fraška nebo zasloužená remíza? Na jazyku fotbalových fanoušků zůstává pachuť ze závěru sezony  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.