Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 25. května 2024  |  Svátek má Viola
Bez reklam

Naváže Slovan na výsledek z Rakouska? K postupu mu stačí remíza i prohra 0:1

Navázat na nadějný výsledek z utkání v Rakousku a postoupit. To je jasný cíl libereckých fotbalistů v zítřejší odvetě 3. předkola Evropské ligy s Admirou. Slovan minulý čtvrtek zvítězil díky dvěma brankám Vůcha 2:1 a k postupu mu tak stačí i prohra 0:1. Liberečtí ale podle slov trenéra neplánují hrát „na jistotu.“

„Neumíme hrát na nulu. Musíme udělat všechno pro to, abychom postoupili,“ řekl trenér libereckých Jindřich Trpišovský. Ten může do středečního utkání počítat s většinou hráčů, kteří pomohli k výhře v Rakousku. „Ne všichni jsou úplně zdravotně v pohodě, ale uděláme všechno pro to, aby byli připraveni,“ dodal.

Oběma týmům příliš nevyšla víkendová ligová utkání. Slovan po hattricku Chramosty prohrál překvapivě 0:3 v Mladé Boleslavi, Admira v nastaveném čase přišla o remízu 1:1 na hřišti St. Pöltenu. Rakušané mají ale za sebou už dvě úspěšně zvládnutá předkola. V prvním vyřadili díky venkovní výhře 3:2 Myjavu, ve druhém ázerbajdžánský Kapaz.

„Utkání s Mladou Boleslaví byla úplně jiná soutěž s jinými sestavami. Nechtěli jsme, aby nám pro zítřejší utkání vypadl někdo ze základní sestavy kvůli zranění. Chtěli jsme také dát příležitost dalším hráčům,“ doplnil trenér.

Utkání se hraje nezvykle už ve středu od 18:00 kvůli čtvrtečnímu zápasu Mladé Boleslavi s Tetovem. "Z nějakého důvodu, který já moc nechápu, musíme hrát ve středu. Ve čtvrtek jsme hráli na Admiře a ve stejný den hrála Austria Vídeň s Trnavou v jednom městě. To problém nebyl. Tady je to 50 kilometrů od sebe a musíme hrát ve středu," posteskl si trenér Trpišovský.

Liberečtí v loňské sezoně bojovali v domácích utkáních nejen se soupeři, ale také s nekvalitním trávníkem, na kterém se podepsal hlavně náročný program podzimní části sezony. V létě byl ale na stadionu U Nisy vysazen nový pažit, který si hráči poprvé naostro vyzkouší zítra. „Doufám, že nový trávník bude změna k lepšímu. Byli jsme na něm teprve jednou trénovat, takže to bude novinka i pro nás,“ uzavřel kapitán Lukáš Pokorný.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Rakousko, trenér, Evropská liga UEFA, FK Mladá Boleslav, Jindřich Trpišovský, FK Austria Wien, FC Spartak Trnava, Lukáš Pokorný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naváže Slovan na výsledek z Rakouska? K postupu mu stačí remíza i prohra 0:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.