Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Takovou marodku v Jablonci nepamatují. Na Spartě může chybět až dvanáct hráčů

Fotbalisté Jablonce mají před nedělním šlágrem 4. kola první ligy na hřišti pražské Sparty obrovské problémy se sestavou. Z nejrůznějších důvodů může Severočechům chybět až dvanáct hráčů a trenér Zdenko Frťala bude mít potíže hlavně s tím, jak poskládat defenzivu.

Jablonec na Letné nemůže nasadit trojici Petr Jiráček, Matěj Hybš a Martin Nový, která hostuje ze Sparty. Severočechy navíc sužuje rekordní marodka. Dlouhodobě zranění jsou Stanislav Tecl, Marek Kysela, David Breda, Matěj Kubista a brankář Michal Bárta a velký otazník pak visí nad startem Lukáše Masopusta, Matěje Končala, Víta Beneše a Martina Doležala.

"Podobnou marodku v Jablonci nepamatujeme. Je to velká překážka, která teď vygradovala zrovna před těžkým duelem na Spartě. Obzvlášť když se jedná vesměs o hráče, kteří by jistě nastupovali v základu," řekl tiskový mluvčí Jablonce Štěpán Hanuš.

Trenér Frťala se chce i v oslabené sestavě pokusit s Jabloncem udržet dosavadní neporazitelnost v této sezoně. "Naše marodka je až nepříjemná. Zranění nás provázejí od začátku přípravy, ale musíme se s tím dokázat poprat. Pořád máme kádr natolik široký, že do zápasu nejdeme se skromnými ambicemi. Chceme hrát důstojnou roli a být Spartě dobrým soupeřem," uvedl trenér Frťala.

"Věřím, že se na Spartu dobře připravíme. I když tři hráči, kteří jsou u nás na hostování, nemohou do zápasu nastoupit. Ale věřím, že kluci, kteří dostanou příležitost, je adekvátně nahradí," doplnil Frťala.

Autoři | Foto FK Jablonec

Štítky AC Sparta Praha, FK Baumit Jablonec, Zdenko Frťala, Petr Jiráček, Stanislav Tecl, Matěj Hybš, Marek Kysela, David Breda, Michal Bárta, Martin Nový

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Takovou marodku v Jablonci nepamatují. Na Spartě může chybět až dvanáct hráčů  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.