Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Milan Baroš po utkání v Ázerbájdžánu: Fotbal je někdy krásný, někdy krutý

Jednou z nejvýraznějších postav včerejšího utkání Slovanu s ázerbajdžánským Baku byl Milan Baroš. Na první branku v první minutě zápasu přihrál, druhou dokonce sám vstřelil. O vítězství liberečtí přišli v posledních sekundách, když domácí srovnali na 2:2 ve čtvrté minutě nastavení. Podle Milana Baroše je ale jeden bod spravedlivý.

„Fotbal je někdy krásný, někdy krutý. Dneska se nám nepovedlo udržet vedení. Ten bod je ale zasloužený. Oni hráli výborně především v první půli. V druhém poločase jsme se jim trochu vyrovnali, začali jsme víc kombinovat a napadat. Obraz hry se trochu změnil. Dali jsme dva góly, kdybychom měli tři body, bylo by to asi trošku šťastné. Byly by důležité, ale i bod se může ve finále počítat,“ shrnul čtvrteční zápas Milan Baroš.

Právě on byl u prvního gólu, který padl v rekordním čase. „Jejich hráč to špatně přihrál. My jsme šli napadat rozehrávku, špatně rozehrál, balon netrefil. Já jsem si to sebral, šel do kličky, trochu se štěstím se to odrazilo k Sykymu a ten to proměnil,“ dodal.

PSALI JSME: Slovan sahal po vítězství v Baku, o tři body přišel v nastavení

Karabachu se podařilo rychle srovnat, dvacet minut před koncem se ale liberečtí senzačně dostali do vedení, když se Milan Baroš prosadil ve vápně. „Uhýbal jsem, snažil jsem se nebýt v ofsajdu. Střela Egona byla tečovaná od soupeře, gólman to na poslední chvíli vytáhl z čáry před sebe a já se jen snažil trefit bránu. Dorážka už byla de facto jednoduchá,“ doplnil.

Karabach dokázal srovnat na 2:2 v posledních sekundách, liberečtí ale i tak vybojovali cenný bod, který může hrát v konečném zúčtování roli. Liberec také prodloužil velmi dobrou venkovní bilanci, když z osmi zápasů Evropské ligy pod trenérem Trpišovským prohrál jen v Braze. „Myslím si, že to tu budou mít všichni těžké. Bod může hrát roli. Pro nás by bylo samozřejmě lepší, kdybychom tady vyhráli a doma s nimi třeba remizovali. Takhle je musíme doma porazit, pokud chceme bojovat o postup,“ uzavřel Baroš.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Milan Baroš, Ázerbájdžán, FC Slovan Liberec, Baku, Evropská liga UEFA, SC Braga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Baroš po utkání v Ázerbájdžánu: Fotbal je někdy krásný, někdy krutý  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.