Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Rozhodně necítím zklamání. Nikdy jsem neřekl, že ze Slovanu chci odejít, říká trenér Trpišovský

O tom, že trenér Jindřich Trpišovský zůstává v libereckém Slovanu, jsme vás informovali během čtvrtka. Informaci nyní potvrdilo také vedení klubu. Jindřich Trpišovský má ve Slovanu platnou smlouvu a i nadále ho povede.

"Pro budoucnost Slovanu bylo těžko představitelné, aby trenér odešel v rozehrané sezóně od rozdělané práce. Jsem rád, že jsme se na tom shodli i s panem Trpišovským," řekl k situaci kolem našeho trenéra Ludvík Karl.

Systém práce klubu je podle něho nastaven tak, že si Karl neumí představit tak citelný zásah, kterým by odchod trenéra byl. „Nemyslím si, že bychom v takovém časovém horizontu našli adekvátní náhradu a popravdě chci říct, že jsme jí ani nehledali," doplnil sportovní ředitel klubu Jan Nezmar.

PSALI JSME: Trpišovský zůstává v Liberci. Majitel klubu ho odmítl pustit

Nezmar v oficiální zprávě také vysvětlil, proč Slovan nereagoval na spekulace médií. "V době, kdy média o zájmu pražské Sparty o našeho trenéra informovala, jsme s nikým nejednali. A v době, kdy média předjímala výsledek, jsme teprve zasedli k jednání. Ctíme, že naše stanovisko se má první dozvědět náš partner od nás a nikoli přes média. Tuto zásadu budeme ctít i do budoucna a já věřím, že naši fanoušci tento postup chápou a respektují," řekl Nezmar.

Jindřich Trpišovský žije v Liberci svůj fotbalový sen. Pod Ještěd přišel z druholigového Žižkova, do té doby neměl s prvoligovým fotbalem zkušenosti. Ve své první sezoně v nejvyšší lize dovedl Slovan ke třetímu místu, hned za Plzní a Spartou.  

"Rozhodně necítím zklamání. Nikdy jsem neřekl, že ze Slovanu chci odejít. Pouze jsem přiznal, že nabídka Sparty je lákavá. Na schůzce s vrcholným managementem klubu jsme se shodli, že můj případný odchod v rozehrané sezóně, kdy navíc hrajeme tři souběžné soutěže, by nebyl v souladu se zájmy Slovanu. V tuto chvíli se opět plně soustředím jen na svůj tým a nejbližší soupeře. Myslím, že není třeba se k tomu víc vyjadřovat," řekl trenér Jindřich Trpišovský.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Jindřich Trpišovský, trenér, AC Sparta Praha, Ludvík Karl, Jan Nezmar, FC Viktoria Plzeň, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozhodně necítím zklamání. Nikdy jsem neřekl, že ze Slovanu chci odejít, říká trenér Trpišovský  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.