Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Coufal by proti Fiorentině chtěl dát zase gól v závěru

Pravý obránce Vladimír Coufal věří, že by ve čtvrtečním domácím utkání Evropské ligy proti Fiorentině opět mohlo zafungovat jeho střelecké kouzlo v pohárech. Zatímco v 78 zápasech v české lize dal jediný gól, na evropské scéně se trefil už třikrát včetně dvou branek v této sezoně.

"Chtěl bych zase dát gól v 85. minutě na hřišti Fiorentiny. Ale kdyby to bylo už zítra, tak bych se taky nezlobil a asi bych to vzal," řekl s úsměvem Coufal na tiskové konferenci. Zavzpomínal tak na svůj loňský dosud nejslavnější gól, jímž v závěru rozhodl o výhře 1:0 na hřišti Marseille.

Ve čtvrtek čeká Liberec podobně silný soupeř v podobě Fiorentiny. Severočeši vědí, že k oživení postupových šancí potřebují favorita porazit, aby ho bodově dostihli v tabulce.

PSALI JSEM: Bude to klíčový zápas, říká trenér Trpišovský před utkáním s Fiorentinou

"Všichni umíme počítat, takže si můžeme lehce spočítat, že zítřejší zápas je obrovsky důležitý. Když vyhrajeme a Karabach doma porazí Soluň, jsme všichni na čtyřech bodech a skupina začíná prakticky od nuly. Takže zítra chceme vyhrát, i když víme, že proti nám stojí nesmírně silný soupeř," prohlásil Coufal.

Slovan se bude snažit o prodloužení úspěšné bilance českých týmů, které s italskými soupeři prohrály jediný z posledních jedenácti zápasů. "Myslím, že to není v tom, že italské týmy neumí hrát na české. Spíš je to v hlavách a přípravě na zápasy. Berou Evropskou ligu trošku jinak než domácí soutěž. Četl jsem hodně rozhovorů s italskými hráči a trenéry a Serie A je pro ně daleko víc než Evropská liga, protože to není Liga mistrů," řekl Coufal.

"Když vezmu třeba Inter se Spartou, tak se nepřipravil dobře a porazil se skoro sám. Tím bych ale nechtěl snižovat výkon Sparty. Ale myslím, že nás Fiorentina nepodcení. Dobře ví, že jsme v posledních dvou zápasech dali gól v první minutě," připomněl Coufal.

Doufá, že Liberec bude mít trochu víc štěstí než v prvních dvou zápasech ve skupině. Nejprve remizoval na hřišti Karabachu 2:2, když dostal gól v 93. minutě, a minule brankou v 82. minutě doma prohrál s PAOK 1:2.

"Byl bych nesmírně rád, kdyby se to štěstí přiklonilo k nám. V Karabachu jsme mohli mít tři body, doma se PAOK druhou půli jen bránil a odkopával balony. Nikdo nečekal, že bychom mohli ten zápas prohrát. Mohli jsme mít šest bodů, máme jeden. Byli bychom rádi, abychom to s pomocí trošku štěstíčka zvládli," dodal čtyřiadvacetiletý obránce.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky ACF Fiorentina, Vladimír Coufal, Evropská liga UEFA, Bílí Tygři Liberec, AC Sparta Praha, Olympique de Marseille, Liga mistrů UEFA, FC Internazionale Milano, PAOK FC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Coufal by proti Fiorentině chtěl dát zase gól v závěru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.