Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na hřiště tekly splašky. S Freiburgem se U Nisy nemuselo hrát!

Čtvrteční duel Evropské ligy mezi Slovanem a Freiburgem se v Liberci vůbec nemusel hrát. Důvodem byla havárie na kanalizaci, kdy na stadion při větších deštích tekly splašky. Hrát se ale bude, protože městu se podařilo havárii opravit ještě před čtvrtkem a klíčovým utkáním o postup ze skupiny.

Slovanu a jeho fanouškům reálně hrozilo, že by na zápas museli například do Mladé Boleslavi. „Dokončení stavebních prací bylo z důvodu vynucené změny harmonogramu realizace akce v přímém rozporu s termíny fotbalových zápasů a vypadalo to buď na prodloužení stavby do zimních měsíců, což by ohrozilo fungování jednoho objektu Domova mládeže, nebo na přeložení zápasu mimo Liberec,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Rutkovský.

Čtěte také: Utkání s Zürichem ohroženo. Déšť způsobil milionové škody

Problémy s kanalizací se na stadionu táhnou od léta. Voda z ní poškozovala tribunu i trávník. Situace se ale rapidně zhoršovala. "Chyběla tam přípojka, takže splašky vytékaly při větším dešti pod tribunu a často také na hřiště, což jistě není optimální stav nejen pro Evropskou ligu,“ popsal Rutkovský.

Oprava kanalizace nebyla vůbec jednoduchá. Dělníci se s trubkami museli dostat až do sedmimetrové hloubky. „V prostoru malého zatravněného hřiště nad hlavní tribunou Slovanu museli navíc odrýt stávající šachtu, kterou od hloubky pěti metrů dotěžovali pracovníci ručně, chráněni proti závalu montážním bedněním a vybaveni kyslíkovými přístroji,“ doplnil mluvčí magistrátu Jan Vrabec.

Zápas se tak může konat ve čtvrtek od 19 hodin na stadionu U Nisy, během dne na městě proběhne také přijetí zástupců SC Freiburg.

Autoři

Štítky Lužická Nisa, Slované, kanalizace, Liberec, Domov mládeže, Mladá Boleslav, Curych, SC Freiburg

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hřiště tekly splašky. S Freiburgem se U Nisy nemuselo hrát!  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.