Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Nezmar: Kováč zůstane. Věci se hnuly správným směrem

Sportovní ředitel Slovanu Liberec se těsně před koncem roku vyjádřil na diskuzním fóru k situaci ve Slovanu. A fanoušci mohou mít radost. Bývalý střelec alespoň do konce sezóny utnul spekulace o odchodu kapitána Kováče a prý se snad podaří vyřešit i nepěknou finanční situaci v týmu.

Jan Nezmar dal před koncem roku rozhovor pro klubový web. Jeho závěry pak na diskusním fóru fanoušci živě diskutovali a většina z nich byla frustrovaná, někteří už se smiřovali s odchodem kapitána Kováče, rozprodáním kádru a ústupem z pozic třetího nejúspěšnějšího klubu v historii české ligy.

Jenže sportovní ředitel si diskusi čte a velmi rychle zareagoval. K velké radosti fanoušků se vyjádřil mnohem optimističtěji, než v minulých týdnech. „Jsem přesvědčen, že byť naše situace není úplně nejlepší, tak je určitě lepší než v polovině současných týmů ligy, navíc hrajeme na jaře Evropskou ligu, takže podle mne trocha optimismu je na místě,“ snažil se fanoušky uklidnit.

Poté se dotkl i finančního zajištění chodu klubu. „Přes Vánoce se věci hnuly a já si troufám říct, že výrazně správným směrem,“ prohlásil.

Zda jde posun v jednání s argentinským partnerem, nebo jestli se objevil někdo další, na to si budeme muset počkat. Jednání jsou náročná a potrvají ještě řadu dní.

Kováč zatím zůstává

Nezmar se ale také vyjádřil ke kauze Kováč. Už od konce podzimu se objevovaly informace, že současný kapitán a hlavní tvář týmu už v zimě Slovan opustí. To se ale nestane. „Věřím, že bude hráčem Slovanu až do jeho fotbalového důchodu a udělám pro to vše a navíc zájem cítím i z jeho strany,“ zaznělo na webu.

Podle sportovního ředitele tu Kováč minimálně na jaro určitě zůstane.  „Na jaře tady působit bude, vím, že ho nahání Olomouc i další kluby, ale Radek má ode mne informace o vývoji a věřím, že nám dá potřebný čas dotáhnout určité věci,“ ujistil.

Úspěšný rok

Slovan má za sebou úspěšný rok. Probojoval se až do jarních kol Evropské ligy, i přes horší závěr podzimu bude určitě útočit pohárová umístění i pro příští sezonu. V únoru se navíc fanoušci mohou těšit na souboje s holandským týmem AZ Alkmaar. Je pravděpodobné, že to bude bez Ukrajince Kalitvinceva a nejspíš i Rybalky, tam je ale situace otevřená. Nejblíž odchodu má stoper Kelić, kterému v létě končí smlouva.

Přečtěte si: Italská média spekulují: Keliče chce Záhřeb, Janov i AS Řím

Příprava Slovanu: Hráči se sejdou 6.ledna

Autoři

Štítky slovan, nezmar, kováč, FC Slovan Liberec, jaro, Jan Nezmar, AS Roma, AZ Alkmaar, Záhřeb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezmar: Kováč zůstane. Věci se hnuly správným směrem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.