Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Poradí si Slovan s Plzní? Západočeši v Liberci 7 let neprohráli

Slovan se po reprezentační pauze představí opět na domácím hřišti, když v sedmém kole Synot ligy přivítají lídra z Plzně. Na jaře Liberec z Plzně odjížděl s rekordním debaklem 6:0, teď chce ale sám navázat na stejnou výhru s Baníkem a také na postup v poháru přes Ústí. Hraje se v pondělí od 19 hodin.

Plzeň v Liberci v ligové soutěži šestkrát za sebou neprohrála, naposledy pod Ještědem padla před sedmi lety. Slovan se ale pod koučem Samuelem Slovákem začal před reprezentační pauzou dostávat do formy, když nejprve remizoval na půdě silných Teplic a v minulém kole rozstřílel Ostravu rekordně 6:0. Byla to jeho první výhra v ligové sezoně.

"Liberec je na vzestupu. Přišli noví trenéři, první nestabilní stav mužstva po změnách je za nimi a tým v současné době vykazuje progres. Liberec je kvůli tomu nebezpečným soupeřem," podotkl plzeňský trenér Miroslav Koubek.

"Těžko se můžeme zříci role favorita, jednak vedeme tabulku a hráči v minulosti už dokázali velké věci. Tuto roli z nás nikdo nesejme. Chceme vyhrát, osobně ale cítím před soupeřem velkou pokoru. Liberec může počítat s podporou domácího publika, z tohoto hlediska se do jisté míry role smazávají," dodal Koubek.

Zatímco Plzeň v reprezentační přestávce nehrála, Liberec zvítězil v Poháru České pošty v Ústí nad Labem 3:0. "Plzni se povedlo vybudovat silný tým, plný velmi dobrých hráčů s řadou zkušeností z evropských pohárů. Čeká nás nesmírně těžký soupeř, ale my máme za sebou vítězství v lize i v poháru a s jídlem roste chuť. Škoda jen, že ty výhry nepřišly už dřív, protože jsme hráli dobře už v Teplicích," řekl Slovák.

Stejně jako Koubek očekává, že duel dvou týmů, které vypadly v 3. předkole Evropské ligy, bude velmi atraktivní. "Na zápas se velmi těšíme. Věříme, že nás podpoří hodně fanoušků, a doufám, že uvidí kvalitní zápas z obou stran. Chceme předvést maximum toho, co dokážeme, a budeme ze všech sil bojovat o plný bodový zisk," dodal slovenský trenér.

Napsala ČTK

Štítky Plzeň, Liberec, Plzeň 2-Slovany, 1. česká fotbalová liga, Miroslav Koubek, trenér, Teplice, Samuel Slovák, Česká pošta, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poradí si Slovan s Plzní? Západočeši v Liberci 7 let neprohráli  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.