Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Rizikovým zápasem se Slavií začíná pro Slovan náročné jaro

Co nejrychleji se dostat ze sestupových příček. To je hlavní cíl libereckého Slovanu pro jarní část. Ta pro tým začíná už v sobotu, kdy k Nise přijede pražská Slavia. S ní se do Liberce chystá hodně fanoušků, policie proto zápas vyhodnotila jako rizikový. Hraje se od 17 hodin.

Slovanu se na podzim nedařilo, v lize vyhrál jen dva zápasy, navíc nestřílel góly. Od začátku zápasu se Slavií tak velmi pravděpodobně nastoupí posila z Plzně Marek Bakoš, i když toho na podzim moc neodehrál.

Jasná už je i otázka brankáře, do brány se postaví mladý Ondřej Kolář. Ožehavou otázkou přes zimní pauzu byla pozice stopera. Vysněná posila nedorazila, Karišik má stopku za červenou kartu z posledního podzimního utkání, Pokorný je po svalovém zranění. Nastoupí tak nejspíš Pimpara a Sackey. Oproti generálce by měl nastoupit také Josef Šural, který měl lehké zdravotní problémy.

Slavia v Liberci bez Latky

Sobotní soupeř z Prahy přes zimu prošel velkými změnami. Skončil Juhar, který podle sportovního ředitele Kisela už ve Slavii nechtěl hrát. Odešel i Nitrianský a Bekim Balaj. Slavia si ale pořídila posily, především Simona Deliho ze Sparty a navrátilce Michala Švece.

Ovšem i Slavia bude mít v sobotu problém na stoperu. Kvůli stopce za žluté karty nenastoupí lídr a kapitán týmu Martin Latka.

Policie sobotní utkání vyhlásila jako rizikové. Do Liberce zamíří řada pražských fandů Slavie a zvýšený zájem je i na domácí straně. „Lze tedy  předpokládat, že ze strany některých neukázněných příznivců klubů a diváků by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku,“ okomentovala mluvčí liberecké policie Dagmar Sochorová.

Autoři

Štítky SK Slavia Praha, Plzeň 2-Slovany, Bílí Tygři Liberec, policie, Lužická Nisa, Martin Latka, FC Viktoria Plzeň, Marek Bakoš, Ondřej Kolář, Josef Šural

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rizikovým zápasem se Slavií začíná pro Slovan náročné jaro  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.