Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Skvělý vstup do ligy. Slovan vyhrál v Olomouci

Čekalo se, jak si Slovan povede po čtvrteční prohře v poháru na startu ligové soutěže a vedl si skvěle. V prvním ligovém kole zvítězil na hřišti Sigmy Olomouc 2:1. O branky Liberce se postarali Rybalka a Rabušic. Před odvetou s lotyšským Skonto RIga si tak Liberečtí dokázali, že by to mohlo jít.

Celý první poločas to ale na vítězství nevypadalo, Slovanu se moc nedařilo a dokonce přežil dvě velké šance domácích. Jenže v posledních vteřinách půle se trefil Ukrajinec Rybalka, když v síti skončila jeho tečovaná rána. A hned zkraje druhé půle se prosadil po rohovém kopu dorážkou Michael Rabušic. 

Dlouho ale veselo nebylo. Už za tři minuty snížil krásnou ranou Lietava a vypadalo to na drama. Domácí tlačili, Slovan vyrážel do velmi nebezpečných brejků. Několikrát mohli hosté vedení potvrdit a jak už to tak bývá, v závěru málem přišel trest. Ale v 87. minutě se blýskl po gólové hlavičce Varadiho Kovář a uchránil tak Slovan od pohromy. Z následujícího rohu jen těsně minul branku Slovanu Dreksa a tlak domácích vrcholil. Konec už si ale Liberec pohlídal, vstup do ligy tak zvládl na jedničku. V Olomouci přitom často nevítězí. 

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 1:2 (0:1)

Branky: 56. Lietava - 45. Rybalka, 53. Rabušic
ŽK: 81. Kovář
Rozhodčí: Ardeleánu - Kovařík, Paták
Diváků: 5520

Olomouc: Zlámal – Koutný, Dreksa, Škerle (C), Vepřek – Navrátil, Pospíšil (69. Javůrek), Plšek, Ordoš, Petr (55. Schulmeister) – Lietava (76. Varadi)
Liberec: Kovář – Kelič, Frýdek, Kušnír, Kováč (C) - Hušek, Pavelka, Rybalka, Kalitvincev (81. Hadaščok) - Rabušic, Delarge (74. Fleišman)

Slovan začal ligu vítězstvím v Olomouci

Pondělí, 22. července 2013, 09:07

Slovan začal ligu vítězstvím v Olomouci
Slovan začal ligu vítězstvím v Olomouci

Autoři

Štítky slovan, liga, fotbal, olomouc, FC Slovan Liberec, HC Olomouc, Michael Rabušic, Bílí Tygři Liberec, SK Sigma Olomouc, Skonto FC, Lietava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělý vstup do ligy. Slovan vyhrál v Olomouci  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.