Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan jde v poháru na portugalský Estoril a cítí šanci na body

Druhý zápas základní skupiny Evropské ligy odehraje Slovan Liberec dnes večer na svém stadionu U Nisy proti portugalskému Estorilu. Hráči brzdí přehnaná očekávání, ale chtějí se poprat o body do tabulky. Zápas začíná v 19 hodin. Ti, co nedorazí na stadion, mohou sledovat ČT Sport.

„Jestli chceme pomýšlet na postup, tak šance je především přes Estoril a Freiburg,“ prohlásil po zápase s Příbramí pro klubový web záložník David Pavelka. Ten brzdí očekávání veřejnosti, že Slovan je favoritem a měl by utkání zvládnout. „Je to velmi kvalitní tým s velkým počtem cizinců. Určitě to nebude žádný jednoduchý zápas, vždyť ani Sevilla v Portugalsku nevyhrála žádným přesvědčivým výsledkem.“

Ani další hráči nečekají, že jim tři body spadnou sami do klína. „Bude to velmi těžké, ale budeme bojovat a věřím, že ten zápas zvládneme,“ řekl kapitán týmu Radoslav Kováč.

Čtěte: Tři body proti Příbrami urval v poslední vteřině Pimpara

Slovanu bude chybět středopolař Rybalka, který ve Freiburgu dostal červenou kartu. Hodně nejistý je i start Luboše Huška, který je nemocný. Problémy má i pravý bek Kušnír a záložníci Frýdek s Kolárem. Poslední tři by ale snad měli být na zápas připraveni.

Portugalci do Liberce nejedou na výlet. „Úspěch v Liberci je pro nás prvořadý. Nebudeme nikoho šetřit. Přijeli jsme sem neprohrát,“ uvedl na předzápasové tiskovce trenér Estorilu Marco Silva.

Slovanu se v posledních dnech příliš nedaří. Prohrál v Ostravě, vypadl z poháru na Žižkově a v neděli až v poslední nastavené minutě rozhodl o vítězství nad Příbramí. Především střelba branek je pro Liberecké v současnosti velkým problémem.

Více zde: Druhé poločasy fungují, Slovan ve Freiburgu vyrovnal

Estoril je ve své soutěži čtvrtý a nedávno uhrál remízu na stadionu Porta. V prvním kole Evropské ligy doma podlehl Seville 1:2. Zápas v Liberci berou Portugalci zřejmě hodně vážně. V Česku jsou už od úterý.

Slovan už jednou konfrontaci z portugalským fotbalem zažil. Při své poslední účasti z základní skupině Evropské ligy před sedmi lety podlehl na hřišti Bragy vysoko 0:4.

Sestavy:

FC Slovan Liberec: Kovář - Coufal, Kováč, Kelič, Fleišman - Šural, Pavelka, Sackey, Frýdek, Delarge - Rabušic

Estoril Praia: Silva - Luís, Miguel, Fernandes, Mano - Dos Santos, Giebel, Gancalves - Galvao, Leal, Couto

Autoři

Štítky slovan, estoril, evropská, liga, FC Slovan Liberec, GD Estoril Praia, Evropská liga UEFA, ČT sport, Lužická Nisa, SC Freiburg, 1. FK Příbram, Sevilla FC, David Pavelka, Radoslav Kováč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan jde v poháru na portugalský Estoril a cítí šanci na body  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.