Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan měl na kopačkách první podzimní porážku Sparty

Na české poměry mimořádný ligový zápas sehrál v pondělí večer Slovan s pražskou Spartou. Podobně jako proti Seville sahal Slovan dlouhou dobu po vítězství. Alespoň jeden bod pro Spartu vybojoval tři minuty před koncem David Lafata. Sparta tak zůstává jediným týmem podzimu, který ještě neprohrál.

Slovan nastoupil ve stejné sestavě, jako proti Seville. Přesto, že Sparta vede ligovou tabulku, do utkání vstoupili svěřenci trenéra Šilhavého aktivněji a už od začátku se dostávali do šancí. Na první branku ale museli diváci čekat až do osmapadesáté minuty.

Netradičně pravou nohou rozvlnil síť za zády brankáře Vaclíka Fleišman. Blízko další brance byl po pár minutách i Josef Šural, ten však tolik štěstí v koncovce neměl.

Přesto, že byl Slovan aktivnějším týmem a v poměru střel na bránu zvítězil 9:4, vítězství mu podobně jako proti Seville proteklo mezi prsty v posledních minutách. 

Sparta se dlouho nemohla prosadit. V sedmaosmdesáté minutě spasil Pražany dalekonosnou střelou David Lafata. Střelou do šibenice tři minuty před koncem zmařil veškeré šance Slovanu na tříbodový zisk sparťanský kapitán.

Plichta je pro liberecké zklamáním. „Bod je pro nás málo. Dneska jsme na to měli,“ poznamenal po utkání brankář Přemysl Kovář.

Už příští sobotu přivítá Slovan na stadionu U Nisy trápící se Znojmo. Utkání začíná v 17:00.

FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 1:1 (0:0)

FC Slovan Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Šural (74. Kolár), Rybalka, Hušek, Pavelka, Delarge (78. Kalitvincev) - Rabušic (90. Pimpara)

AC Sparta Praha: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Švejdík, Costa - Vácha - Dočkal, Hušbauer (65. Bednář), Matějovský (78. Konate), Krejčí - Lafata

Branky: 59. Fleišman - 87. Lafata

Sparta vydřela U Nisy bod

Úterý, 29. října 2013, 08:09

Šuralovu šanci zastavil brankář Vaclík
Vítězslav Lavička

Štítky AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, David Lafata, Sevilla FC, Josef Šural, Přemysl Kovář, Orli Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan měl na kopačkách první podzimní porážku Sparty  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.