Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan se po sedmi letech prokousal do pohárové Evropy

Liberecký Slovan zvládl i odvetné utkání play-off Evropské ligy proti Udine Calcio a po remíze 1:1 senzačně postupuje do základní skupiny. Před téměř deseti tisíci diváků otevřel brankový účet na stadionu U Nisy Delarge ve třiadvacáté minutě. Za Udine srovnal po dalších dvaceti minutách Lazzari.

Slovan si z Itálie dovezl dvoubrankový náskok. Ten už po třiadvaceti minutách hry navýšil Dzon Delarge. Dlouhé Frýdkovo vhazování uklidil za záda brankáře Keleva útočník z Konga.

Hra na středu hřiště dlouho nepřinášela žádné výrazné šance. Před koncem prvního poločasu se ale dokázal prosadit Lazzari, který po závaru před Kovářovou brankou přesně zakončil.

Srovnání vlilo Italům novou krev do žil. S ubývajícím časem však začaly pracovat nervy. Ve dvaasedmdesáté minutě rozhodčí vyloučil Pereyru, který složil loktem Rabušice na trávník. Pereyra měl na svém kontě už jednu žlutou kartu za zákrok v úvodu druhého poločasu a žlutá pro něho znamenala předčasný odchod do sprch.

V závěru utkání byl blízko brance Maicosuel. Jeho střelu musel vyrážet nad šibenici Kovář, kterému právě za zády probíhala mexická vlna. Skóre se už v posledních minutách neměnilo a Slovan vybojoval po dlouhých sedmi letech postup do Evropských pohárů.

Soupeře se liberecký Slovan dozví v pátek po poledni. On-line reportáž z losování můžete sledovat na Liberecké drbně.

Podle informací policie se italští fanoušci v Liberci krotili. Podle Liberečanů je vše trošku jinak. V restauraci Plzeňka mělo před utkáním dojít k potyčce zhruba třicítky fanoušků. Jejich emoce měla podle jednoho z fanoušků Slovanu klidnit až skupinka těžkooděnců.

Policie už před utkáním informovala o tom, že italským fanouškům, kteří do Liberce přijeli, měl kdosi poškodit zaparkovaný automobil. „Po pachatelích pátrá policie,“ poznamenal po utkání mluvčí policie Petr Kmínek.

Slovan Liberec - Udinese Calcio 1:1 (1:1)

Liberec: Kovář - Frýdek, Kováč, Kelič, Fleišman - Sackey, Pavelka - Delarge, Rybalka (90. Hušek), Šural (84. Kolár) - Rabušic (86. Kalitvincev)

Udinese: Kelava - Domizzi (31. Maicosuel), Danilo, Heurtaux - Basta, Lazzari, Allan, Pereyra, Gabriel - Muriel, Di Natale (80. López)

Branky: 23. Delarge - 42. Lazzari, ŽK: 3:2 (50. Rybalka, 67. Fleišman, 73. Šural - 55. Pereyra, 78. Basta), ČK: 0:1 (72. Pereyra),

Rozhodčí: Sidiropoulos - Efthimiadis, Gkagkas (všichni Řecko)

Štítky slovan, Udine, fotbal, FC Slovan Liberec, Evropa, Udinese Calcio, Evropská liga UEFA, Lužická Nisa, Dzon Delarge, policie, Bílí Tygři Liberec, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan se po sedmi letech prokousal do pohárové Evropy  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.