Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Liberec je zase blíže Prezidentskému poháru, porazil Olomouc 3:1

Hokejisté vedoucího Liberce porazili ve 47. kole extraligy o desítku bojující Olomouc 3:1. Bílí Tygři zdolali Hanáky potřetí za sebou, aniž jim přitom přenechali jediný bod. Udělali tak další krůček k obhajobě Prezidentského poháru pro vítěze základní části a po dvou vystoupeních pod Ještědem před reprezentační přestávkou, kdy vyšli naprázdno, před svými diváky uspěli.

Domácí nastoupili bez reprezentačního beka Šimka, jenž měl na Švédských hrách potíže s nastřelenou nohou. "Radim byl po náročném programu uvolněn, aby si trochu odpočinul, protože je potřeba, aby nabral síly do závěru sezony," vysvětlil kouč vítězů Filip Pešán.

Obhájci titulu v úvodních minutách svou aktivitou ukázali, jak jim během pauzy ostré boje o body scházely. Brzy si vynutili přesilovku a na konci třetí minuty měl velkou šanci otevřít skóre Bližňák, ale olomoucký gólman Falter jeho pokus o blafák do bekhendu dobře přečetl a vykryl.

Poté přišla Krenželokova příležitost, při níž za Faltra zaskočil v brankovišti pohotovým zákrokem vkleče bek Vyrůbalík. Kohouti však postupně čím dál více ukazovali ostruhy. Ve 12. minutě sehráli Mrázek s Mataiem výtečně přečíslení dvou na jednoho, ale Matai při snaze o zakončení do prázdné branky ztratil rovnováhu a puk mu sklouzl z hole.

"Měli jsme vstřelit v úvodním tlaku gól, aby nás trochu uklidnil, což se však nestalo. Skoro po celé utkání nám odskakovaly puky, bylo vidět, že Olomouc po pauze už odehrála jeden zápas. Jsem ale rád, že tým po celou dobu bojoval, i když si vůbec netroufnu tvrdit, že jsme byli lepším týmem. Našli jsme však cestu, jak ten zápas vyhrát," pochvaloval si Pešán.

Brzy po začátku druhého dějství se proti pravidlům provinil Kotala. Severočeši zmáčkli Hanáky a nakonec se z nenápadné akce dočkali vedoucí trefy, když vyražený puk po Jelínkově pokusu uklidil za záda hostujícího gólmana snadno Bulíř. Už po 72 vteřinách ale přišla odpověď, když na pravém křídle našlápl Knotek, a ač atakovaný, překonal Lašáka.

"Docela jsme zachytili úvodní tlak Liberce a pak to bylo vyrovnané. Na Liberci se asi i trošku projevilo, že hrál poprvé od pauzy, ale my jsme to bohužel nevyužili," litoval hostující forvard Jan Knotek.

V polovině 32. minuty však měl favorit těsné vedení zpět na své straně, když si domácí hráči prohodili role a obránce Vitásek parádně tečoval nahození útočníka Bartoviče od modré čáry. Zvýšit mohl ještě do druhé přestávky Stránský, jenže Falter byl zásadně proti. Lakatoš pak zvedl mnoho slavících diváků ze sedadel, jenže zacílil jen do boční sítě.

Lašák se ve třetí části vyznamenal proti Burianovi. Hosté měli štěstí při skrumáži, která následovala po Jánošíkově zakončení. Bílí Tygři pak pozorně bránili hubený náskok, hosty o závěrečný tlak připravil faulující Rašner. Olomouc se ani nedostala k power play, přesto ještě devět vteřin před vypršením základní hrací doby inkasovala z Krenželokovy hole.

"V závěru jsme se trochu nadechovali k nějakému tlaku, ale v posledních 13 minutách jsme bohužel udělali dva fauly v útočném pásmu, což si myslím, že by se nám nemělo stávat," prohlásil asistent hostujícího kouče Jan Tomajko. "Myslím, že fauly v útočném pásmu nás dnes stály trošku víc, co jsme mohli v tom zápase dokázat. Vytvořili jsme si nějaké šance, ale bohužel jsme nebyli produktivní," dodal Tomajko.

"Předkolo pro nás zůstává velkou motivací. Chceme se tam dostat za každou cenu. Musíme nadále bojovat každý zápas, buď se to povede, nebo ne. My musíme hlavně vyhrávat a pak můžeme doufat, že soupeř nad námi zaváhá," podotkl Knotek.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Olomouc, Ještěd, Jan Knotek, Filip Pešán, Jan Tomajko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec je zase blíže Prezidentskému poháru, porazil Olomouc 3:1  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.