Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

S třiadevadesátkou už v Liberci nikdo hrát nebude. Dres Petra Nedvěda zamíří ke stropu

Nejslavnější liberecký hokejista Petr Nedvěd se dočká od klubu velké pocty. Jeho dres pověsí pod strop arény a s jeho číslem 93 už nikdo nebude hrát. Nedvěd má na svém kontě přes tisíc startů v NHL a také stříbro ze zimní olympiády. Na závěr kariéry se vrátil do Liberce, kde byl nejvýraznější postavou.

Petr Nedvěd zůstává historicky nejdéle sloužícím kapitánem Bílých Tygrů, drží rekord v klubové produktivě a stále je také rekordmanem v počtu nasbíraných kanadských bodů v jedné sezóně (2011/2012).

„Petr Nedvěd je bezesporu nejslavnějším odchovancem našeho klubu. Ve své době patřil k desítce nejlepších hokejistů světa a my jsme nesmírně hrdí na to, že během své kariéry nikdy nezapomněl na místo, kde hokejově vyrostl,“ řekl majitel klubu Petr Syrovátko.

Podle něj byl Nedvěd osobností, které patřila celé jedna éra. „Svým hokejem uměl pobláznit nejen tribuny ale také spoluhráče v týmu. Petr patří k silné generaci českých hráčů, ale i v této společnosti byl jedním z nejlepších,“ dodal.

Slavnostní ceremoniál vyvěšení dresu bude předcházet duelu se Spartou, který je na programu v neděli 4. února.

Dres Petra Nedvěda se tak ocitne vedle dresu jeho otce Jaroslava.

Petr Nevěd

Petr Nedvěd na krátko oblékl liberecký dres už v sezónách 1997/1998 a 2001/2002, kdy Tygři působili ještě v 1. Národní lize. Ve třech zápasech si tehdy připsal 6 bodů za 3 branky a 3 asistence. Vždy šlo jen o krátkou výpomoc před návratem do zámoří. Před sezónou 2008/2009 už se ale slavný liberecký odchovanec vrátil nastálo do svého mateřského klubu a pravidelně dokazoval své mimořádné kvality. Sedm sezón vedl Bílé Tygry jako kapitán. Ve čtyřech sezónách v řadě vévodil tabulce klubové produktivity a v ročníku 2011/2012 byl coby nejproduktivnější muž soutěže vyhlášen Hráčem extraligy. Dvakrát dovedl Bílé Tygry k nepopulární čtvrté příčce nejvyšší české soutěže a byl to on, kdo svým gólem v posledním utkání baráže v roce 2013 rozhodl o setrvání Tygrů v Extralize. Během své liberecké éry se Petr Nedvěd dočkal také vytouženého návratu do české reprezentace. V roce 2012 vybojoval v národním dresu světový bronz a v roce 2014 se vrátil na hokejový olympijský turnaj.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Petr Nedvěd, Bílí Tygři Liberec, ceremoniál, Zimní olympijské hry, National Hockey League, olympijské hry, Petr Syrovátka, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S třiadevadesátkou už v Liberci nikdo hrát nebude. Dres Petra Nedvěda zamíří ke stropu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.