Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nová hokejová hala v Jablonci? Vedení města o tom uvažuje

Nové vedení jablonecké radnice zvažuje výstavbu nové hokejové haly. Současný zimní stadion postavený v 70. letech minulého století potřebuje milionové investice. Zatím jde o mapování situace a zkoumání možností, řekl na jednání jabloneckého zastupitelstva primátor Milan Kroupa (ANO).

Podle opozičních zastupitelů z ODS současná hala pro druhou hokejovou ligu stačí. „Město by víc potřebovalo multifunkční halu, která by umožnila variabilní uspořádání a měla kapacitu hlediště alespoň pro 2500 diváků," řekl Petr Roubíček z opoziční ODS.

Zimní stadion vlastní město, které v minulosti do jeho modernizace a oprav investovalo miliony. Stadion pojme 1500 diváků, podle Kroupy ale potřebuje rekonstrukci základové desky ledové plochy, aby chlad neunikal do země. Náklady se odhadují na 15 milionů korun. Další tři miliony je podle odhadů třeba investovat do modernizace vzduchotechniky.

Nový zimní stadion by mohl podle primátora být v blízkosti městské haly a plaveckého bazénu, což by umožnilo i energetické propojení sportovišť. V oblasti přehrady by to navíc pomohlo řešit nedostatek parkovacích míst. Možností by podle primátora bylo využít modelovou halu pro 500 diváků. Typový projekt by město stál jen 300 tisíc korun a výstavba takové haly by přišla zhruba na 80 milionů korun. „Prostor pro 500 diváků by ale bylo třeba zvětšit," dodal Milan Kroupa.

Autoři | Foto

Štítky hala, hokej, Jablonec, Milan Kroupa, primátor, zimní stadion, ANO 2011, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová hokejová hala v Jablonci? Vedení města o tom uvažuje  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.