Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Neuvěřitelný závěr. Tygři rozhodli o výhře nad Hradcem dvěma góly v oslabení

Byla to bitva se vším všudy. Srážky, hodně gólů, potyčky. Ve šlágru 48. kola se utkal Liberec s Hradcem a dlouho to bylo vyrovnané. A když už to vypadalo, že Tygři budou v závěru kvůli dlouhému oslabení spíše bránit remízu, dali dvě branky a zápas překlopili na svou stranu.

Do vedení šli v sedmé minutě domácí. V přesilové hře míchal pukem Kvapil, který se nakonec rozhodl vystřelit a schovaná střela zaplula do brány - 1:0. Jenže Hradec se oklepal velmi rychle, za necelé dvě minuty překonal Willa Smoleňák. A ve třinácté minutě se hosté dostali do vedení. Chalupa krásně našel Vincoura a tomu stačilo trefit odkrytou branku.

Ve druhé třetině se Hradci povedlo dokonce odskočit na rozdíl dvou branek, kdy se přesnou ranou podruhé prosadil Vincour. Jenže Liberečtí se rychle zvedli, nejprve Jelínek dotlačil puk za záda Pavelky a v polovině utkání bylo vyrovnáno, když přesilovku po pasu Filippiho využil Hudáček.

Třetí třetina se hrála dlouho bez gólů, v závěru se domácí museli bránit při trestu Hudáčka, který trefil Smoleňáka a poté i Filippiho, který dostal necelých sedm minut před koncem trest 2+2 za zásah vysokou holí.

Jenže přišlo něco, co asi nikdo nečekal, domácí totiž v dlouhém oslabení zápas dvěma brankami rozhodli. Nejprve se na modré opřel do puku Derner a bylo to 4:3. A o necelou minutu později ujel Jelínek a druhou brankou zvýšil vedení.

Hradec se pak nedokázal vrátit do zápasu, navíc patnáct vteřin před koncem další bombou uzavřel skóre opět Derner.

Filip Pešán (Liberec) „Věděli jsme, že přijede velmi těžký a organizovaný soupeř, který navíc hraje ve formě. Bylo to oboustranně velice atraktivní utkání, diváci se museli bavit. Paradoxně jsme zápas otočili v závěru v našem oslabení. Zlom však vidím v tom, že jsme dokázali ve druhé třetině ubránit dlouhou dvojnásobnou přesilovku soupeře."

Tomáš Martinec (Hradec Králové) „Do utkání jsme vstoupili trochu s respektem, mužstvo ale výborně pracovalo a postupně jsme se zlepšovali. Chtěli jsme se vyvarovat faulů, to se nám ale první dvě třetiny nedařilo. Liberec nás za to potrestal a využil dvě přesilovky, naopak my jsme dlouhou přesilovku pět na tři nevyužili. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že zápas chceme vyhrát. I přes to, že nám Liberec nabídl hned několik přesilovek, jsme náš výkon právě v přesilovce degradovali. Liberec nám dvakrát ujel a dvěma góly v oslabení utkání rozhodl."

Bílí Tygři - Hradec Králové 6:3 (1:2, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. M. Kvapil (Ševc, Birner), 27. P. Jelínek (M. Zachar), 30. L. Hudáček (Filippi, M. Kvapil), 55. Derner (Lakatoš), 56. P. Jelínek (L. Krenželok), 60. Derner (P. Jelínek) – 9. Smoleňák (M. Chalupa, Rákos), 13. Vincour (R. Pavlík), 22. Vincour (R. Pavlík, Nedomlel). Rozhodčí: Hodek, Kika – Kis, Rampír. Diváci: 7 221.

Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Stříteský – Lenc, L. Hudáček, Birner – Ordoš, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, J. Vlach, Lakatoš.

Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Graňák (C), Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Rákos (A), M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Vopelka, Kukumberg, Miškář – Štindl, Nedvídek, Sklenář

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, Hradec Králové, FC Hradec Králové, FC Slovan Liberec, Filip Pešán, Tomáš Martinec

Neuvěřitelný závěr. Tygři rozhodli o výhře nad Hradcem dvěma góly v oslabení  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.