Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradec a beton? Tohle není ten případ, říká trenér Augusta před startem čtvrtfinále play off

Bílé Tygry čeká ve čtvrtfinále hokejového play off souboj s Hradcem Králové, týmem, který je soupeřům nepříjemný stylem hry s důrazem na pečlivou defenzivu. Liberecký kouč Patrik Augusta ale v té souvislosti odmítl jakékoliv hlasy o "betonu", i když tuší, že pro jeho tým bude těžké se prosadit.

„Vím, že se to teď (v souvislosti s Hradcem Králové) dost omílá... Pod betonem si ale představím, že ani nejezdí dopředu. Ale to určitě není tenhle případ, i když tam je velice silná a dobře zorganizovaná defenziva. Oni jsou směrem dopředu nebezpeční, takže nemyslím, že bychom se bavili až tak o betonu, i když to pro nás určitě bude dobývání," řekl Augusta.

Zápasy předkola s Litvínovem sám sledoval. „Kdybych měl tipovat před sérií, tipoval bych Hradec s ohledem na ten jejich styl hry. Hradec si s tím každopádně poradil velice dobře. Samozřejmě je to těžký soupeř, ale to by byl i kdokoliv jiný v tom čtvrtfinále, lehkého tam nevidím. Každopádně Hradec má velmi dobře zorganizovanou defenzivu a pro nás bude těžké se prosadit," připustil jednapadesátiletý bývalý útočník Augusta.

Jestli ale Východočeši začali být v defenzivě ještě o to pečlivější se startem vyřazovacích bojů o titul, nedokázal posoudit. „Nevím, myslím, že od začátku kladli důraz na dobrou defenzivu a mají na to i postavené mužstvo. Mají velké, silné obránce a zároveň rychlé útočníky dopředu. Základem pro nás bude, abychom byli produktivní, aby se nám ze šancí, které si vytvoříme, podařilo dát nějaké góly," konstatoval Augusta.

Nechtěl ale spekulovat o tom, zda je tým Mountfieldu nejnepříjemnější sok, který na jeho svěřence mohl vyjít. „Titul může vyhrát každý. Každý soupeř má něco, v čem exceluje a nač bychom si museli dát pozor. Na nás vyšel Hradec a my se musíme co nejlépe připravit. Nemyslím si však, že by mělo jít o toho suverénně nejtěžšího soupeře. Každý tým je jiný a specifický," podotkl Augusta.

Dlouhou zápasovou odmlku, která trvá již od 7. března, uvítal. A neobává se, že by měla na jeho tým nějaký dopad. „Byli jsme vděční za nějaké dny volna, takže hráči dostali tři dny, pak jsme udělali takový rekondiční mikrocyklus asi čtyř pěti tréninků, kdy jsme ještě ani nevěděli jméno soupeře. Pak měli hráči ještě den volna a ode dneška už se připravujeme cíleně na Hradec," vylíčil Augusta.

„Jsem přesvědčený o tom, že budeme připravení. Jsme opravdu vděční za to, že jsme tu pauzu měli, protože ta sezona byla velice náročná pro každý tým, hrálo se prakticky obden a my jsme do posledního kola bojovali o to, abychom se do té čtyřky dostali. Hráči si moc nevydechli. Výhoda je ta, že jsme si mohli odpočinout a nachystat se na ty další boje," dodal Augusta.

Věří, že důležitou roli může i přes dlouhou zdravotní pauzu sehrát zkušený obránce Ladislav Šmíd, jenž má za sebou operaci krční páteře. „Je každý den v kabině. Už začal pomalu trénovat a s přípravou na další rok. I během sezony, tedy v době, kdy se mu to stalo, jsme ho využívali jako mentora speciálně pro obránce. Konzultujeme s ním určité věci, on to zase předává hráčům, ta spolupráce funguje. Přece jen, když to hráči slyší od takového plejera, určitě nám to v tomto směru pomáhá," řekl Augusta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, čtvrtfinále, Liberec, Augusta, Hradec Králové, Patrik Augusta, beton, Bílí Tygři Liberec, Mountfield, Ladislav Šmíd, Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec a beton? Tohle není ten případ, říká trenér Augusta před startem čtvrtfinále play off  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.