Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Tygři se nevzdávají. Ve třetím finále porazili Třinec 3:0

Finále pokračovalo třetím utkáním poprvé v Liberci. A tentokrát se radoval Liberec, který dal základ k vítězství už v první třetině, kterou vyhrál 2:0. V samém závěru pak do prázdné pečetil Bulíř a brankář Petr Kváča si připsal čisté konto.

Domácí začali třetí finále velmi dobře. Už ve čtvrté minutě přišla dobrá kombinace, Kolmann pálil od modré a prostřelil Kacetla – 1:0. Liberečtí získali sebevědomí a první třetina jim jasně patřila. Před Rychlovským zívala prázdná brána, druhý gól ale přidal až Lenc, který v 17. minutě po přihrávce Birnera trefil přesně – 2:0. A do přestávky měli domácí ještě dvě gólovky, když Lenc minul a Vlach trefil tyč.


V úvodu druhé třetiny se hra opticky vyrovnala, především kvůli tomu, že Třinec hrál dvě přesilovky. Postupně ale opět začal být nebezpečnější Liberec, dobré šance měli Lenc nebo Musil. Ve 37. minutě přišla další parádní kombinace první liberecké formace, Rosandič ale těsně minul.

Ve třetí třetině už se domácí soustředili na defenzivu, Třinec měl nejvíc možností v celém zápase. Obrana Liberce ale držela, v závěru navíc domácí hráli přesilovku. I v ní se ale spíš soustředil na obranu.

V závěru pak Třinec zkusil hru bez brankáře, Liberec ale brzy vstřelil třetí gól a bylo rozhodnuto.

Bílí Tygři - Oceláři Třinec 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Kolmann (Rosandić, Birner), 17. Lenc (Birner), 60. Bulíř. Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Brejcha, Pešek. Diváci: 300. Stav série: 1:2.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner (C), A. Musil, Lenc (A) – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Pabiška, A. Dlouhý.

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička(A) – Kurovský, Marcinko, Hrňa – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A).

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, play off, třinec, HC Oceláři Třinec, finále, FC Slovan Liberec, Petr Kváča, Bílí Tygři Liberec, Martin Růžička, Miloš Roman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři se nevzdávají. Ve třetím finále porazili Třinec 3:0  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.