Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Už jsem stoprocentně fit, říká útočník Filippi po operaci. Opět naplno trénuje

Na začátku letošního roku podstoupil útočník Bílých Tygrů Liberec Tomáš Filippi operaci páteře. Ta měla vyřešit jeho vleklé zdravotní potíže. Nyní se naplno připravuje na novou extraligovou sezonu.

Hráč s bohatými zkušenostmi z KHL přiznal, že si prožil těžké chvíle, když mohl spoluhráče pouze sledovat na jejich cestě do finále, kde podlehli Třinci, cítí se ale zcela v pořádku. „Už jsem stoprocentně fit a připravuju se nějaký šestý týden na suchu na novou sezonu. Nemám žádné omezení, příprava probíhá standardně - individuálně. Už zhruba třetí rok se nejvíce soustředím a zaměřuji na posílení břicha a zad, abych neměl problémy, co jsem míval," přiblížil Filippi v on-line rozhovoru s novináři.

„Se svým kondičním trenérem mám ale tuhle přípravu už čtvrtý pátý rok a mění se tam jen maličkosti, jsou tam v podstatě jen nějaké inovace, které přichází ze světa, jinak jedeme ve stejných kolejích, jak to bylo," doplnil Filippi.

V sestavě byl Filippi naposledy v prosinci

Na zisku stříbra v předchozí sezoně domácí nejvyšší soutěže se podílel jen v základní části, kde za 22 zápasů nasbíral 16 bodů díky šesti gólům a 10 asistencím. Naposledy byl v sestavě v polovině prosince. Pak už prožíval jen muka v roli diváka.

„Můžu to hodnotit z týmového hlediska, kde se to bude samozřejmě hodnotit jen pozitivně. Naopak z toho individuálního pohledu to moc pozitivní být nemůže, když jsem jen odehrál nějakých dvacet zápasů... Ale jsem rád, že jsme to vyřešil, jak jsem to vyřešil, a dal se do kupy na další sezony," ujistil Filippi.

Připustil, že pro něho nebylo snadné období, kdy nemohl hrát a ovlivnit tak dění mezi mantinely. „Byly to těžké chvíle, když jsem mohl jen sledovat spoluhráče na ledě, ale nedalo se nic jiného dělat. Pro sportovce je to však asi to nejhorší, co může být, když se může jen dívat a nemůže svému týmu pomoct," uvedl Filippi.

Věří, že i v příštím ročníku budou hrát Bílí Tygři o přední příčky. „Myslím, že máme dobré posily. Já jsem tedy spokojený, ale to je popravdě spíš otázka na někoho jiného, ne na mě. A na bližší cíle do sezony je zatím ještě příliš brzy. Přijde čas, abychom vyhlásili cíle před sezonou," uvedl Filippi.

Dění na probíhajícím světovém šampionátu v Lotyšsku nechtěl devětadvacetiletý rodák z Rychnova nad Kněžnou příliš komentovat. „Mluvil jsem s Honzou Kovářem a potřebuju jen, aby kluci porazili Slováky, protože mám manželku Slovenku. Nic jiného mě nezajímá," prohlásil s úsměvem Filippi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Sport, extraliga, Liberec, Filippi, Bílí Tygři, Tomáš Filippi, Bílí Tygři Liberec, Kontinentální hokejová liga, HC Oceláři Třinec, Lotyšsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už jsem stoprocentně fit, říká útočník Filippi po operaci. Opět naplno trénuje  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.