Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šmíd se chystá na poslední sezonu, pak se vrací za rodinou do Kanady

Speciální sezona čeká hokejového obránce Ladislava Šmída z Liberce. Již s předstihem totiž ohlásil, že po jejím skončení ukončí aktivní kariéru a vrátí se za manželkou a dětmi do Kanady, kde trvale žijí. Šance, že by pětatřicetiletá opora Bílých Tygrů svůj záměr přehodnotila, prý neexistuje.

„Snažím se nad tím moc nepřemýšlet, ale teď jsme měli podpisovku a každý druhý fanoušek mi předhazoval, že je to moje poslední sezona. Nechtěl bych se na to zbytečně upínat, prostě to tak je a už jsem se rozhodl, ale sezona je o tom, že chceme uspět jako tým, a doufám, že já budu jeden z důležitých článků, který úspěchu pomůže," řekl Šmíd.

Možnost, že by v Liberci pokračoval i v příští sezoně, podle něho neexistuje. „Je to definitivní. Rozhodl jsem se. S hokejem a se sportem to nemá nic společného. Jsou to osobní věci a dělám to kvůli dětem, které jsou pro mě nade vše," podotkl Šmíd, jehož manželka Ashley i dvojčata Ladislav a Zoey bydlí v Kanadě a do Liberce za ním jen občas létají.

„Už to ani nebylo těžké zvažování. Pan (majitel Liberce Petr) Syrovátko mě ukecal na dva roky, teď je ten druhý. Už tehdy jsem mu říkal, že jsou důležitější věci než hokej. Děti mi chybí více a více. Čas s nimi se mi nevrátí. Teď jsou ty nejhezčí roky a chci být s nimi," řekl pětatřicetiletý obránce, jenž o konci kariéry uvažoval dlouho. „Není to rozhodnutí, které jsem dělal ze dne na den. Zrálo mi to v hlavě několik let. Doufám, že si sezonu užiju a že mě ještě děti, až přiletí, uvidí na ledě. A příští rok se budu stěhovat do Kanady," řekl.

Dětem bude o Vánocích sedm a Šmíd chce trávit čas s nimi. „Snažil jsem se s tím bojovat, co nejdéle to šlo, ale teď už to nejde. Když vidím děti každý den na FaceTimu, tak je mi občas do breku a prostě tam chci být s nimi. Malý začíná hokej, malá tancovat. Už to chci mít trošku pod dohledem na trénincích," uvedl Šmíd, který již v Kanadě jednal i o své budoucnosti. I nadále by chtěl být u hokeje a věnovat se tréninku juniorů.

Teď se ale soustředí na start extraligy a návrat k hokeji po dlouhé době. Soutěžní zápas totiž hrál naposledy 30. prosince. Poté musel kvůli problémům s krční páteří na operaci. Již potřetí v kariéře. „Tentokráte mi operaci už dělali trošku jinou metodou a dva měsíce po ní jsem se cítil mnohem lépe než po předchozích. V tom to bylo jiné, po třech čtyřech měsících jsem mohl dělat věci normálně. Teď jsem pozitivně nabuzený a doufám, že mi to vydrží. Samozřejmě, že zkušenosti s předešlými operacemi pomůžou. Zápas jsem ale nehrál dlouho. Přípravná utkání vás připraví, ale liga je liga. Bude to jiné tempo. Musím začít jednoduše a budovat," řekl.

Zkušený obránce s téměř 600 starty v NHL patří dlouhodobě mezi nejvytíženější hráče extraligy. Často hrával přes 30 minut v zápase. V nadcházející sezoně ale počítá s tím, že tak často na ledě nebude. „Jestli budu mít takový ice time? Nevím a ani nechci. Myslím, že obrana je dobře poskládaná. Zkušená. Že bych ani nemusel. Doufám, že budeme co nejvíce točit tři obrany, abychom měli co nejvíce sil na konci sezony," přál si Šmíd.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, Liberec, Šmíd, Ladislav Šmíd, Kanada, Bílí Tygři Liberec, kariéra, National Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šmíd se chystá na poslední sezonu, pak se vrací za rodinou do Kanady  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.