Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tygři proti Olomouci vydolovali bod. V závěru prodloužení rozhodl Krejčí

Olomouc je pro liberecké hokejisty neoblíbený soupeř, potvrdilo se to i ve 38. extraligovém kole. Hosté v Liberci vedli už 3:1, tygrům se podařilo v závěru srovnat, Olomouci ale vystřelil bonusový gól David Krejčí.

Do první velké možnosti se na konci páté minuty dostal Vlach, jehož ránu vychytal Konrád. Domácí byli aktivnější, srazil je ale gól, který v jedenácté minutě vstřelil Švrček. O dvě minuty později mohl zvýšit Klimek, tentokrát byl ale úspěšnější Kváča.

Ve druhé části se Liberci povedlo srovnat, když se ve 27. minutě prosadil Jelínek. Tygrům narostla křídla, sám na Konráda jel Faško-Rudáš, pak přišla přesilovka, do vedení ale šli nakonec opět hosté, když Navrátil prostřelil Kváču.

A po dalších 42 sekundách bylo ještě hůř. Nahodil vystřelil mezi kruhy a využil tak přesilovku – 1:3.

Liberec se mohl rychle vrátit do zápasu, jenže Ordoš po samostatném průniku trefil tyč. Olomouc jinak držela dvoubrankový náskok. Když už to vypadalo, že neoblíbená Olomouc v Liberci opět vyhraje, přišlo liberecké zmrtvýchvstání. V čase 52:17 nejprve snížil pátým gólem v sezoně Klapka a o pouhých 46 sekund později propálil Konráda Filippi – 3:3.

Do konce třetí třetiny už branka nepadla a šlo se do prodloužení. V něm jel nejprve sám na Konráda Gríger, ale neuspěl, do další možnosti se pak dostal Filippi. Z protiútoku ale nakonec rozhodl Krejčí.

Bílí Tygři - HC Olomouc 3:4p (0:1, 1:2, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 27. P. Jelínek (Melancon, Klapka), 53. Klapka (J. Vlach), 54. Filippi (Birner) – 11. Švrček (Burian, Bambula), 35. Navrátil (Olesz), 35. Nahodil (J. Káňa), 64. David Krejčí (J. Káňa). Rozhodčí: Šír, Svoboda – Ledere, Ganger. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Střely na branku: 31:28. Diváci: 1000.

Bílí Tygři Liberec: Kváča – Vitásek, Štibingr, M. Rosandić, M. Ivan, Derner, Melancon, Aubrecht – Birner, Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek, Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír. Trenéři: P. Augusta a Jiří Kudrna.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, T. Černý, Švrček, A. Rutar, Řezníček, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí, V. Tomeček – Kusko, J. Knotek, Klimek – Olesz, Navrátil, Bambula – Burian, Nahodil, Michal Kunc. Trenéři: Moták a Tomajko.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, olomouc, SK Sigma Olomouc, FC Slovan Liberec, David Krejčí, Bílí Tygři Liberec, HC Olomouc, Michal Kunc, Jiří Kafka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři proti Olomouci vydolovali bod. V závěru prodloužení rozhodl Krejčí  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.